Sitruunainen pasta carbonara
Klassinen pasta carbonara nousee uudelle tasolle sitruunan ansiosta! Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lorauta reilusti mehua antamaan makua!
Se ei varmasti ole uutta, että sitruuna sopii melkeinpä kaikkiin mahdollisiin ruokiin. Muutama päivä sitten kokeilin sekoittaa perinteisen pasta carbonaran joukkoon kokonaisen sitruunan kuoren ja mehun. Mausta ei jää epäselväksi onko pastan joukossa sitruunaa, sillä se maistuu runsaasti! Tämä ei kuitenkaan ole ollenkaan huono juttu, sillä pastasta tuli erittäin raikas ja maukas. Yleensä pasta carbonara on hieman raskas pekonin ja kerman takia.
Taas löytyi yksi helppo ja hyvä arkiklassikko, jota tulee tehtyä varmasti toistekin!
Sitruunainen pasta carbonara
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- spagetti
- 170 g
- pekonia
- 2
- valkosipulinkynttä
- 2 dl
- ruokakermaa
- 2
- keltuaista
- 1 dl
- parmesania raastettuna
- 1
- sitruunan kuori raastettuna + 1/2 dl mehua
- 1/2 dl
- mustapippuria
- 1/4 tl
- suolaa
Tee näin:
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se.
Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Erottele munista keltuaiset. Raasta parmesaani.
Sekoita kulhossa ruokakerma, keltuaiset, parmesaani ja mausteet. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu.
Yhdistä pasta ja pekoniseos. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon. Tarjoa pasta carbonara heti.
Ohjeessa on 1/2 dl pippuria. Ei kait nyt sentään….
Sitruuna tosiaankin raikasti carbonaran, joskin 1/4 dl riitti hyvin jottei hallitsee liikaa