Veriappelsiiniuunilohi
Veriappelsiineilla ja minttuöljyllä kuorrutettu uunilohi valloittaa raikkaalla maullaan. Kokeile ja ihastu!
Veriappelsiinikausi on taas täällä, joten pyöräytin niistä herkullisen uunilohen. Veriappelsiinien seurana toimii raikas minttuöljy, joka tekee tästä uunilohesta superherkullisen. Veriappelsiinien kausi on todella lyhyt, sillä se kestää yleensä vain pari kuukautta tammikuusta helmikuuhun. Sesongista kannattaakin ottaa kaikki ilo irti. Tutustu myös muihin maukkaisiin veriappelsiiniresepteihin!
Lohifile nostetaan leivinpaperin päälle uunipellille ja sen pinta kuivataan huolellisesti talouspaperilla. Pinnalle ripaus suolaa ja mustapippuria. Päälle viipaloituja veriappelsiineja ja ruoka uuniin. Kypsän lohen päälle valutetaan raikasta minttuöljyä, joka herättelee makuja entisestään. Tämän parempaa uunilohta saa hakea!
Veriappelsiiniuunilohi
Ainekset (4 annosta)
- 800 g
- kirjolohifile
- 2
- veriappelsiinia
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria rouhittuna
- 1/2 rku
- minttua
- 2 rkl
- oliiviöljyä
Tee näin:
Nosta lohifilee leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa pinta huolella talouspaperilla. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.
Viipaloi veriappelsiinit ja asettele viipaleet lohen päälle. Paista lohta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Valmista minttuöljy hienontamalla minttu pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljyä. Valele öljyä lohen päälle heti sen tultua uunista.