Poronkäristystortillat
Nämä tortillat saavat täytteekseen poronkäristyslihaa ja palsternakkaa. Tarjoile poronkäristystortillat puolukoilla maustetun ranskankerman kanssa.
Pohjoisilla mauilla täytetyt tortillat ovat juhlaisaa ja rentoa tarjottavaa. Tortillojen sisään valmistetaan poronkäristys, joka saa lisää makua palsternakasta. Puolukkainen ranskankermakastike kruunaa tämän herkun.
Hyvää uutta vuotta!
Poronkäristystortillat
Ainekset (3 annosta)
- 6 kpl
- tortillalettuja
- 240 g
- poronkäristyslihaa
- 1
- sipuli
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 300 g
- palsternakkaa
- 1 dl
- vettä
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria rouhittuna
- 1 rkl
- omenaviinietikkaa
- 1 tl
- rosmariinia hienonnettuna
- Kastike
- 1 dl
- puolukkaa
- 150 g
- ranskankermaa
Tee näin:
Kuori sipuli ja palsternakka. Hienonna sipuli. Leikkaa palsternakka noin 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Paista jäinen poronkäristysliha paistinpannulla öljyssä kypsäksi.
Lisää pannulle sipuli ja palsternakka. Paista kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
Lisää pannulle vesi, suola, mustapippuri ja omenaviinietikka. Hienonna rosmariini ja lisää se myös pannulle.
Valmista kastike sekoittamalla sulaneet ja hieman murskatut puolukat ranskankerman joukkoon.
Täyte tortillat poronkäristyksellä ja lisää päälle puolukkakastiketta.