Klassikot yhdessä – Kaali-makaronilaatikko
Pidätkö kaali- ja makaronilaatikosta? Yhdistämällä nämä kaksi ruokaa syntyy herkullinen kokonaisuus, joka on parasta puolukkahillon kanssa.
Taas päästään jännittävien kokeilujen pariin. Yhdistin kaali- ja makaronilaatikon. Vaikeinta tässä oli päättää kumpaan suuntaa ruoan maun vie – olisiko se enemmän makean kaalilaatikon vai täyteläisen makaronilaatikon makuinen. Kaalilaatikon maku vei tällä kertaa voiton ja lopputuloksena syntyi jännittävän makuinen laatikko, mutta siis hyvällä tavalla. Oikeastaan se ei poikkea hirveästi perinteisestä makaronilaatikosta, sillä riisi on vain korvattu makaronilla ja nesteenä on lisäksi ruokakermaa. Tämä kaali-makaronilaatikko maistuu parhaalta puolukkahillon kanssa. Kokeilisitko?
Kaali-makaronilaatikko
Ainekset
- 3 dl
- tummaa makaronia
- 500 g
- valkokaalia
- 1 kpl
- sipuli
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 400 g
- sika-nautajauhelihaa
- 1 1/2 - 2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- lisäksi
- 1 kpl
- kananmuna
- 4 dl
- ruokakermaa
- 1/4 - 1/2 dl
- siirappia
- 100 g
- juustoraastetta
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.
Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota paistinpannulla rypsiöljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.
Paista nauta-sikajauheliha. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa tai kattilassa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää ruokakerma sekä siirappi. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kiitos loistavista laiskan kaalikääryleistä :).
Nyt kokeilen tätä kaali-makaroonilaatikkoakin.
T. Sirkka
Mun äiti teki aina silloin tällöin kaalimakaronilaatikkoa. Oli mielestäni erittäin hyvää puolukkasurvoksen kanssa. Tässä heräillessä tuli mieleen että tätäpä ei ole tullut tehtyä vuosiin, että mites se tehtiinkään 🙂