Mummon rapeat letut
style=”font-size: 13.008px; font-weight: normal; line-height: 1.538em;”>
Viimeisimmässä Maku -lehdessä (4/2016) oli Perinneruokaa -palstallani resepti mummon paistamiin lettuihin. Nyt resepti on saatavilla myös täällä blogin puolella, joten kannattaa ottaa resepti talteen tai vaikka ostaa uusin numero mökille kesälukemiseksi. Lehden voi tilata myös täältä.
Letut ovat maistuva kesäjälkkäri ja ne voi paistaa vaikka pihalla grillissä, näin säästyy myös lettujen paistosta syntyneeltä käryltä. Taikinan pitää antaa levätä rauhassa vähintään puoli tuntia, oikeastaan letuista tulee aina vain parempia mitä kauemmin taikina on saanu levätä. Ensimmäinen lettu yleensä epäonnistuu lähes poikkeuksetta, sillä paistinpannua ei ole maltettu kuumentaa tarpeeksi. Hyvänä sääntönä voi pitää, että kun voi lopettanut kiehumisen ja hieman jo ruskistunut, voi taikinaa kauhoa pannulle. Parhaat letut syntyvät muurinpohjapannulla tai paksupohjaisessa valurautapannussa.
Mansikkaa, mansikkaa ja mansikkaa:
Siinä muutama blogista löytyvä mansikkaresepti. Voiko mansikoihin edes kyllästyä?
Mummon letut
Ainekset
- lettutaikina
- 2 kpl
- kananmunaa
- 5 dl
- täysmaitoa
- 1 rkl
- sokeria
- 3/4 tl
- suolaa
- 2 1/2 dl
- vehnäjauhoja
- 50 g
- voita
- Paistamiseen
- 3 rkl
- voita
- Tarjoiluun
- 2 dl
- kermavaahtoa
- 5 dl
- mansikoita (tai 200 g mansikkahilloa)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola.
Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista.
Sulata lopuksi voi ja sekoita se hieman jäähtyneenä taikinaan.
Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Paistoaika on muutama minuutti per puoli.
Tarjoa letut kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Mitä tarkoittaa 21/2dl jauhoja? APUA!!!!!!!!!
se on kaks ja puol desii