Täydellisen valkoisen maalin metsästys

Maali_ikkuna

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

 

Talon rakentaminen se sitten on kummallista puuhaa: välillä joissain vaiheissa jumitetaan viikkotolkulla, ja toisinaan tapahtuu valtavia harppauksia lyhyessä ajassa. Maalaus on tähän mennessä yksi mukavimmista (ja nopeimman edistyksen tuoneista) vaiheista. Olin nimittäin lentää pyrstölleni, kun astuin ensimmäistä kertaa pohjamaalattuun taloomme. Sitä valon ja valkoisuuden määrää! Illuusio jo niin paljon valmiimmasta kodista!

Kuten aiemmin kerroin, me teetimme seinien tasoituksen ja pohjamaalauksen maalausfirmalla, ja suosittelen kaikille tämän työvaiheen ulkoistamista, jos vain mahdollista. Sen verran suuritöinen ja tarkkuutta vaativa homma on kyseessä. Ja tämäkin työvaihe kannattaa kilpailuttaa: meillä kävi talolla kolmen eri malausfirman edustaja, joista valitsimme meille parhaan.

No, mutta me siis astelimme pohjamaalattuun taloomme hymyssä suin, sillä työn jälki oli erittäin hyvää,  ja hymy leventyi entisestään, kun autosta kannettiin sisään Tikkurilan maalitönikät, ja pääsimme itse vetelemään pintamaaleja. Aloitimme yläkerran katoista ja pian siirrymme seiniin. Alakerran hirsipintaiset seinät maalataan viimeiseksi, sillä mahdollisimman hengittävä maali on vielä haussa.

Maali_maalari

Maali_vinokatto

Maali_maalikaukalo

Kattoihin valitsimme maaliksi Tikkurilan Siro Himmeää, joka on nimensä mukaisesti täyshimmeä, laadukas kattomaali. Seiniin maalataan allergiaystävällistä Joker-maalia sävytettynä Tikkurilan Valkoisella. Ai mikä se on? Tutustuin maaliin viime syksyn Habitaressa, jossa sitä oli näyttävästi esillä Tikkurilan osastolla. Maalin sävy on vastaus rukouksiin meille kaikille, jotka etsimme aina sitä oikeaa valkoisen sävyä: ei liian kylmää, ei liian lämpöistä. Tikkurilan valkoisen sävy on hyvin lähellä myös perusvalkoisia listoja ja ovia, joten värierot jäävät maalauksen jälkeen minimiin. Olen haltioissani tästä ”innovaatiosta” ja suorastaan ihmetellyt, miksei tällaista täydellistä valkoista ole kuluttajille tarjottu jo aiemmin. No meille tämä löytö tuli parhaaseen mahdollisen aikaan!

Maalit_ylhäältä

 

Maali_purkit

Maalatessa jaksoin miehelleni hämmästellä sitä, kuinka helppokäyttöisiä molemmat maalit ovat: hyvin levittyviä, nopeasti tasoittuvia ja ennen kaikkea niin ihanan hajuttomia. Entisten aikojen maalikatkusta ei ole tietoakaan. Ja sävyt näyttävät täydellisiltä! Ajattelimme siis maalata ensin kaikki seinät valkoisiksi, ja päättää hieman myöhemmin, kun lattia ja keittiö ovat asennettu, sävytämmekö sitten jotkut seinistä. Ajatus hiukan houkuttelisi. Mutta nyt siis maalien sutiminen jatkuu entistä kiivaampana, ja valkoisuus talossamme sen kuin vain lisääntyy!

Kommentit (3)
  1. Meillä valmistu just talon laajennus, jossa tuli mm. uusi puolilämmin lasiveranta. Seinät ja katto on paneelia ja halusin ne valkoiseksi. Maalasin ne sillä Tikkurilan Valkoisella, mikä on siinä pussissa (eli vissiin sama tuote) ja tykkäsin minäkin siitä tosi paljon. Just sellanen kuin luvattiin ja helposti levittyvä. Suosittelen!

    1. Moikka! Ihanaa kuulla, että tehtiin oikea maalivalinta! Kaunista kevättä laajennetussa talossanne 🙂 Terkuin, Henna

  2. Hengittävä ja peittävä hirsimaali – musiikkia korvilleni - Onnea nikkaroimassa
    26.4.2017, 21:28

    […] sekä hirsisiä ulkoseiniä. Muutama viikko sitten kerroin täällä löytäneeni kipsiväliseiniin täydellisen valkoisen sävyn, se olikin valtava helpotus! Mutta samanaikaisesti olen metsästänyt kuumeisesti hirsiseiniin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *