Sssss…Sisustuskärpänen surisee

Käväisin juuri Domus Classican ihanassa liikkeessä, missä ihania kaakeleita löytyyy pilvin pimein..
Käväisin juuri Domus Classican ihanassa liikkeessä, missä kauniita kaakeleita löytyy pilvin pimein..

 

Liikkeen lattiaan valettu sinisävyinen laatta on superkaunis!
Liikkeen lattiaan valettu sinisävyinen laatta on superkaunis!

 

Taaperon kanssa sisustuskaupoissa "hengailu" on aikas nopeaa toimintaa :)
Taaperon kanssa sisustuskaupoissa ”hengailu” on aikas nopeaa toimintaa 🙂

 

Ensiksi pieni tunnustus: olen blogissani tähän saakka hyvin maltillisesti kertonut talonrakennukseen liittyvistä teknisistä asioista: suunnitelmista, ratkaisuista ja työvaiheista – niistä tärkeistä asioista, joiden ansiosta talo joskus rakentuu paikalleen. Olette siis ehkä huomanneet, että en ole juurikaan intoillut tai hehkutellut talon sisustukseen liittyvistä asioista. Jos ihan rehellisiä ollaan, en ole halunnut päästää itseäni tietynlaiseen sisustusmoodiin ennen kuin sen aika oikeasti koittaa.

Sisimmissäni sieluni huutaa TAPETTEJA, KAAKELEITA, MAALIEN VÄRIMALLEJA, HANOJA,VALAISIMIA – ja kaikkia IHANIA kalusteita ja pintamateriaaleja hiplaamaan. Taaperon kanssa jalkani ja käteni ovat kuitenkin usein ”sidotut” Piltti-purkkiin ja lähimpään leikkipuistoon, joten kovinkaan montaa kertaa en ole vielä päässyt edes ikkunashoppailemaan. Tästä huolimatta olen tietenkin jatkuvasti pyöritellyt erilaisia ideoita mielessäni, repinyt sisustuslehdistä lehtileikkeitä irti (kyllä, teen sitä myös manuaalisesti, erittäin terapeuttista toimintaa!), skannannut verkkokalvoilleni visuaalisia näkymiä missä ikinä olen kulkenutkaan ja täyttänyt kamerani muistitikun inspiraatiokuvilla ”kaikesta kivasta”.

Viikot vierivät hurjaa vauhtia, ja pidimme juuri mieheni kanssa pikapalaverin siitä mitä kaikkea taloon pitäisi nyt alkaa katselemaan. Ja kyllä, nyt voin pikku hiljaa alkaa virittäytymään sisustusmateriaalien valintaan. Jihuu!!! Jossain vaiheessa homma varmaan alkaa jopa tökkiä, niin paljon kaikkea taloon pitää hankkia ja valita, mutta toistaiseksi nautin hulluna ajatuksesta, että saan vihdoinkin alkaa vaikuttamaan siihen miltä talomme tulee näyttämään sisältä.

Jostain syystä päällimmäisenä mielessä ovat olleet kaakelit, joita pitäisi valita ainakin kahteen kylpyhuoneeseen, pikkuvessaan ja kodinhoitohuoneeseen. Erityisesti olen ihastunut niin sanottuihin marokkolaisiin kuviolaattoihin, joita on tällä hetkellä monessa paikassa tarjolla. Ah, voisin ajatella niitä niin moneen tilaan, että menisi jo överiksi! Ne ovat niin kauniita, persoonallisia ja jollain tavalla sielukkaitakin (useat mallithan on kopioitu ikiaikaisista laatoista). Lähinnä siis lattioihin olen tuota kuviollista pintaa ajatellut, ikään kuin maton sijaan.

Boulevard Social -ravintolan kylppärissä laattaa on käytetty hauskasti altaan tasossa.
Boulevard Social -ravintolan kylppärissä laattaa on käytetty hauskasti altaan tasossa.
Tämä kaunis malli löytyi Kymppi-Lattioilta.
Tämä kaunis malli löytyi Kymppi-Lattioilta.

 

Onko teillä kellään kokemusta näistä ihanista laatoista? Lähinnä mietityttää niiden käytännöllisyys eli puhtaanapito. Etenkin kun meille haluaisin jotakin melko vaaleasävyistä laattaa. Sisustuskauppojen myyjät tietysti vakuuttelevat niiden helppohoitoisuutta, mutta itseni tuntien en ole jynssäämässä niitä puhtaaksi päivittäin. En luultavasti edes kerran viikossa. Oli miten oli, meidän kotiimme tällaista laattaa tulemme laittamaan. Nyt pitäisi vielä valita mikä väri ja kuvio..uuh….

 

 

Kommentit (1)
  1. Hanna / Kotoisa olo
    13.5.2016, 14:45

    Oih, mitä laattoja!
    Innolla seuraan kotiinne rakentumista. Meillä urakka vasta alkamassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *