Rottinki it is!

 

 

Äitiyslomani on alkanut, ja aivokapasiteettia vapautunut yhä enemmän todella merkityksellisille asioille – kuten talon sisustamiselle J. Jos totta puhutaan, meillä alkaa olla jo pienoinen paniikki, että saisimme kodin asumiskuntoiseksi ennen vauvan syntymää – ja viime viikko onkin ahkeroitu kovasti muun muassa listojen laiton ja viimeisten maalausten kanssa. Tai siis mieheni on ahkeroinut, ja minä huolehtinut ison masuni kanssa ruokahuollosta ja kolmevuotiaamme viihdyttämisestä.

Mutta siis takaisin talon sisustamiseen, ja huonekalumateriaaliin, jota olen niin tietoisesti kuin ilmeisen alitajuisestikin haalinut tulevaan kotiimme viimeisen vuoden ajan. Kyseessä on siis pitkäaikainen rakkauteni ROTTINKI, joka ei ole missään aiemmassa kodissa kuitenkaan ollut näin mittavasti edustettuna.

 

 

Ennen kuin listaan tässä kaikki rottinkihankintani, kävin itsekin kurkkimassa, mitä rottinki siis oikeastaan on?

Rottingin ABC

1. Rottinki kuuluu palmupuiden sukuun, jonka noin 600 eri lajiketta kasvaa niin Afrikassa, Aasiassa kuin Australiassa. Köynnösmäiset oksat ovat pitkiä ja ohuita ja muodostavat erittäin tiiviitä tiheikköjä.

2. Rottinkikalusteet ovat kestäviä (siksi niitä löytääkin tosi hyväkuntoisina myös käytettyinä!), ja sietävät hyvin lämpotilavaihteluita.

3. Rottinkihuonekaluja voi siis säilyttää niin sisällä kuin puutarhassa, toki vesi, lumi, auringon porotus tai sisäpatterin kuumuus eivät tee hyvää rottinkiselle pinnalle.

4. Rottinki on trooppisista puulajeista yksi ekologisimmista: sen tuotanto on pienimuotoista eikä metsiä muuteta sen vuoksi puuplantaaseiksi (toki on hyvä tarkistaa aina kyseisen, hankkimansa huonekalun alkuperä, jos haluaa olla tarkka).

5. Rottinkikalusteen päälle ei kannata nousta seisomaan tai kohdella sitä muuten kovakouraisesti. Punos saattaa murtua, ja sitä on hankalaa ja kallista korjata.

(Lähteet: vihrealanka.fi, parolanrottinki.fi, rattancraft.com)

 

Mutta mitä rottinkista meille on siis tulossa?

 

Viime syksynä bongasin maalla, antiikkiliikkeessä ihanan rottinkihuonekaluryhmän, johon kuului kaksi tuolia, pöytä (jonka pöytälevy on lasia), keinutuoli, sohva ja kukkapöytä. Ne lähtivät oitis mukaani, sillä koko setti oli erinomaisessa kunnossa, vaikka ikää niillä on varmasti jo useampi vuosikymmen.

 

 

 

Ajattelin sirotella näitä rottinkisia kalusteita vähän sinne tänne talossa, ettei yksikään huone ole pelkästään rottinkia (se olisi jo liikaa:). Kaksi tuolia päätyvät ehkä verannalle, keinutuoli yläkerran aulaan, lasipöytä olohuoneeseen ja siro sohva eteisverannalle.

 

 

Tämän löydön lisäksi olen hankkinut taloon rottinkisia valaisimia: yhden jalkalampun, joka todennäköisesti muuttaa makuuhuoneeseen sekä kaksi pyöreähköä kattovalaisinta, jotka ehkä sopisivat parhaiten olohuoneeseen. Saapa nähdä, kertyykö rottinkia vielä lisääkin. Mulla on paha tapa hurahtaa asioihin..mutta toisaalta rottiinkiin saa ihanasti yhdistettyä myös vaaleaa puuta, sinistä, valkoista ja pastelleja, joita sisustuksemme väreiksi on valikoitumassa.

 

Nyt sitten vaan odotellaan, että päästään mallailemaan, mikä huonekalu sopii mihinkin huoneeseen.

Olisi kiva kuulla, onko teitä muitakin rottinkiin hurahtaneita?

 

PS Meilläkotona.fi:sta muuten löytyy kiva artikkeli rottingista, kurkkaa täältä!

Superaurinkoista viikkoa itse kullekin <3

Henna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *