Ihanaa Naistenpäivää – näin sidot itse kauniin leikkokukkakimpun!

Kaupallinen yhteistyö: Delite Flowers Design

 

 

 

Viime viikolla sain toteuttaa haaveen, josta olen uneksinut jo vuosia. Tuttavani nimittäin pyysi minut leikkokukkakurssille, jolla opeteltaisiin sitomaan oma unelmien kukkakimppu. Ilmoittauduin kiljuen mukaan: tiedossa olisi mukava lauantai-ilta seitsemän muun äidin kanssa uudessa Delite Flowers & Design -kukkakaupassa Helsingin Töölössä.

 

 

 

Saimme siis valita mieleisemme kukat tästä mitä ihastuttavimmasta kukkakaupasta (vastaavia olen nähnyt vain Tukholmassa ja keski-Euroopassa), ja sen jälkeen siirryimme suurempaan tilaan opettelemaan unelmakimppumme sidontaa. Edessäni oli valtava kasa lempilajikkeitani, joista sain alkaa kukkakauppias Susan avustuksella muotoilemaan kimppua – kukkaterapiaa parhaimmillaan! Kukkakauppa oli huolehtinut paikalle kaiken tarvittavan: teräviä kukkaveitsiä, leikkureita, narua, maljakoita ja valtavasti erilaisia vihreitä oksia.

 

 

 

On varmaan lähes jokaisen naisen unelma saada leikkiä hetki kukkakauppiasta (sillä kukapa meistä ei aika ajoin haaveilisi oman kukkakaupan perustamisesta), mutta en olisi millään uskonut, että täysin asiasta tietämättömänä pystyisin sitomaan kauniin kimpun omin pikku kätösin.

Ja minkälainen oli se haaveideni kimppu, jonka päädyin itselleni tekemään? Olen aina ihaillut suuria, niittykimppumaisia kimppuja, joissa on sikin sokin eri lajikkeita, mutta sävymaailma hivelee silmää. Siis värikäs ja moninainen kimppu, joka on yhtä aikaa hallittu ja villi. Valitsin kimppuuni muun muassa neilikoita, eucalyptusta, preeriaruusuja, muutaman ranskalaisen tulppaanin, eustomoita, leinikkejä ja harsokukkaa. Kimppu tehtiin spiraali-sidonnalla, jossa kaikkien kukkien varret taipuvat samaan suuntaan. Tämä on se pyöreän kimpun muoto, johon useimmiten törmää ostaessaan vähän isompia kimppuja.

 

 

 

Olen niin iloisesti yllättynyt siitä, että kimpun sitominen on mahdollista ilman varsinaista viherpeukaloa! Siksi haluan vinkata sullekin, kuinka saat oman kimpun aikaiseksi:

Näin teet itse unelmiesi leikkokukkakimpun

  1. Valitse kukat eli lajikkeet ja värimaailma, jota haluat kimpussasi käyttää. Mukaan kannattaa valita  myös vihreää, joka toimii myös tukena herkkävartisille kukille kuten neilikoille. Vinkki! Jos haluat oikein suuren kimpun, ja kukkakaupan kukat tuntuvat liian tyyriltä, nappaa jotakin peruslajiketta marketista ja osta kukkakaupasta vain erikoisemmat kukat. Kesällä poimit kimpun lajikkeet tietysti luonnosta.
  2. Hanki terävä kukkaveitsi (myös hedelmäveitsi käy) tai kukkasakset. Opin, että jos tylsillä saksilla leikkaa kukan varteen imupinnan, se menee tukkoon. Eli veden saanti kukkalle loppuu tykkänään.
  3. Poista kukkien varsista alimmat lehdet, jotka jäisivät muuten maljakon vesirajan alapuolelle. Ne  likaavat vettä ja edesauttavat kimppua nuupahtamaan nopeammin.
  4. Valitse maljakko, johon haluat kimpun tehdä. Maljakko määrittelee kimpun muodon ja varsien pituuden.
  5. Suunnittele valmiiksi, millä kukilla aloitat eli mitä lajiketta haluat kimpun sisäsosiin ja mitä jätät ulkokaarelle. Kukkien järjestystä voi toki aina myös vaihtaa pitämällä (ainakin spiraalisidonnassa) kukkien varsia tarpeeksi löyhästi kädessä ja hivuttamalla haluttu varsi pois kimpusta tai lisäämällä joku muu kukka.
  6. Sidonta aloitetaan asettamalla kaksi vartta ristiin, ja lisäämällä sitten yksi varsi kerrallaan samaan muotoon niin, että niistä syntyy spiraali joko myötä- tai vastapäivään. Ohjeet niin spiraalisidontaan kuin suoraan kimppuun voit kurkata esimerkiksi täältä.

 

 

 

Ihanaa Naistenpäivää <3 <3 <3 <3

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *