Kodin sydämen äärellä

Kvik
Sinivihreä seinä Kvikin liikkeessä Itäkeskuksessa luo seesteistä tunnelmaa keittiöön.

 

Kauniit, yhteen sointuvat astiat saavat olla keittiössä esillä.
Kauniit, yhteen sointuvat astiat saavat olla keittiössä esillä.

Kaupallinen yhteistyö: Kvik

 

Aluksi vähän nolo tunnustus: rakentamisen tiimellyksessä ihan kaikki asiat eivät (ainakaan meillä) ole sujuneet ihan oppikirjan mukaisesti. Yksi kodin tärkeimmistä huoneista, keittiö, tulisi suunnitella ja valita jo projektin alussa, mutta me jätimme tämän huoneen lopulliset valinnat hyvin myöhäiseen vaiheeseen, tähän syksyyn. Aarghh. Olimme toki suunnitelleet altaan, uunin ja lieden paikat, koska ne täytyy tietää ennen lvi- ja sähkötöiden aloittamista, mutta kaapistojen ja pintojen valinta jäi tuolloin päättämättä. Tässä sitä siis ollaan, valitsemassa kodin sydäntä vähän väärässä järjestyksessä.

Keittiötoimittajan lopulliseen valintaan vaikutti eniten kaapistomalli, johon rakastuin ensisilmäyksellä. Olin pistäytymässä Kvikin liikkeessä Itäkeskuksessa, näytin keittiösuunnittelijalle Pinterestistä muutamaa kuvaa, ja hän vei minut suoraan liikkeessä esillä olevan Vista-keittiön luokse. ”Hitusen maalaisromanttista modernilla tvistillä”, hän totesi, enkä voinut kuin nyökytellä: täydellinen kaapiston ovimalli meille! Siro peilikuvio, joka tuo pientä ilmettä perusvalkoiseen pintaan.

Vista-ovimalli tuo valkoiseen perusmalliin ilmettä.
Vista-ovimalli tuo valkoiseen perusmalliin ilmettä.

 

Kvik
Itäkeskuksen Kvik-liikkeen kaunista stailausta.

Keittiöliikkeen fiiliksellä on väliä

Hellitettyäni katseeni kyseisestä keittiöstä ehdin vilkaista liikkeen tiloja muutenkin. Tuli mieleen se eittämätön tosiseikka, että trendikäs ja kivasti sisustettu keittiöliike on aika paljon inspiroivampi ”shoppailupaikka” kuin perinteinen keittiöputiikki, jossa useimmiten on tullut käytyä. Kvikissä, joka on siis tanskalainen keittiöketju, osataan (yllätys, yllätys) panostaa myös liikkeiden stailaukseen: siellä täällä näkee kauniita keittiön pientavaroista tehtyjä asetelmia ja yhteen soinnutettua harmoniaa. Käsittääkseni myös tuotteiden laatu on hintatasoon nähden erittäin hyvä.

Kannattaa muuten muistaa, että keittiökaupassa käynti ei todellakaan ole mikään piipahdus, vaan suunnitteluun myyjän kanssa kannattaa varata vähintäänkin muutama tunti. Ja keittiön valintaa edeltää usein vielä toinenkin käynti liikkeessä.

Kvik
Tyylikäs paksu puutaso ja ihana valaisin Kvikin liikkeessä.

 

kvik_liike2

Keittiön valinta tuntuu olevan järjen ja tunteiden vuoristorata:haluamme esteettiikkaa, mutta myös lapsiperheelle sopivia mutkattomia ratkaisuja. Joissain asioissa, kuten tason valinnassa, jouduimme kuuntelemaan järjen ääntä: vaikka himoitsimme rouhean paksua puu- tai betonitasoa, päädyimme järkisyistä valitsemaan käytännöllisen vaaleaa puuta jäljittelevän laminaatin, joita Kvikiltä löytyi myös kattava valikoima.

Aiemmin syksyllä listasin postauksessani jo unelmakeittiömme elementtejä, ja hyvin pitkälti tuon listauksen mukainen keittiöstä on tulossa: selkeälinjaiset kaapit, ei yläkaappeja (paitsi kuivattaville astioille), paksut tasot, avohyllyjä astioille ja ehkäpä pastellinen jääkaappi. Ihastuin Kvikillä myös nahkaisiin lenksu-mallisiin vetimiin, mutta saapas nähdä, voittaako järki tässäkin valinnassa tunteet. Nahka toisi kyllä persoonallista ilmettä kaapistoihin. hmm…onko kellään käytännön kokemusta vastaavista vetimistä?

Tavallaan isokin keittiö kutistuu yllättävästi, kun sinne on mahdutettava x-määrä toimintoja ja kaikki säilytystila on pelkissä alakaapeissa. Meillä on optiona tehdä tai teettää keittiöön vielä saareke, mikäli pöytätasoa ja säilytystilaa tarvitaan jatkossa lisää. Ja oletan, että näin varmasti tulee käymään ☺

 

kvik_basilika
Keittiön avohylly voi näyttää modernilla tvistillä myös tältä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *