Ihanimmat kirppislöydöt syyskotiin

 

 

Kesä on ainakin täällä maalla ollut parasta aikaa kirppisten ja vanhan tavaran liikkeiden kiertelyyn. Lomalla kirppisten koluamiseen on ollut aikaa, ja lämpiminä kesäpäivinä on ollut ihanaa käyskennellä idyllisissä maalaismaisemissa lähikylien aarreaittoja tutkaillen. Joskus olemme autolla ajaessamme huomanneet tien vieressä kyltin pihakirppiksestä ja ajaneet extempore jonkin maalaistalon pihapiiriin. Kesä-Suomi on pullollaan tällaisia paikkoja, jos vaan osaa etsiä!

Tietysti vanhan tavaran ja vintagen tutkailu on minulle erityisen kivaa myös siksi, että uuteen taloon on ollut vielä tarvettakin hankkia sisustustavaraa. Kerrankin voi sanoa, että paikat eivät vielä pursua, vaan lisääkin voisi vielä hankkia. Olen myös hyvin nopea ostosten tekijä, sillä tiedän heti, jos löydän jotakin juuri meidän kotiin sopivaa. Osaan siis myös jättää ostamatta sen esineen tai huonekalun, josta en ole ihan varma.

Olen tehnyt tänä kesänä monta kivaa löytöä syyskotiin, ja kuvasin niistä blogiin muutaman ihanimman. En metsästä koskaan mitään tiettyjä merkkejä tai tiettyä vuosikertaa, vaan yksinkertaisesti meidän tyyliin sopivia juttuja, joihin yleensä heti ensisilmäyksellä ihastun.

Uusin löytöni oli meidän kylän vanhassa kyläkoulussa toimivalta kirpparilta tämä ihana taulu. Sen riikinkukkoaihe ja mustasinivalkoinen värimaailma sopii täydellisesti meille. Taulu tulee asumaan luultavasti olohuoneen seinällä, kakluunin vieressä. Googlailin, että kaunis kuva on alkuperäisesti vuodelta 1895, ja taitelijana on toiminut amerikkalainen art nouveaun mestari William H. Bradley. Juuri muuta en kuvasta tiedäkään – onko muuten sattumalta kellekään teille tuttu juliste?

Toinen ihanaakin ihanampi bongaus on sinisävyinen, itämainen matto makuuhuoneeseemme. Matto ei ollut kallis, eli se ei ole mikään käsinsidottu arvolöytö, mutta meidän lapsiperhetohinaan se sopii tällä hetkellä mainiosti. Tykkään maton kuvionnista ja sävymaailmasta niin paljon, että se ilahduttaa joka kerta makuuhuoneeseen astuessa :).

Myös eteinen sai aivan uuden ilmeen, kun löysimme äitini kanssa eräästä vanhan tavaran liikkeestä suloisen vanhan lipaston, joka oli mitoiltaan juuri sellainen, jota olin hakenut. Oli muuten yllättävän vaikeaa löytää eteiseen tarpeeksi korkea, mutta siro lipasto.  Ja halusin ehdottomasti vanhan lipaston, mikä ei helpottanut etsintöjä lainkaan. Tämä kyseinen piironki täytti kaikki muut kriteerit, vain sen alkuperäinen, kermanvalkoinen sävy ei miellyttänyt. Ostin siis purkin kyyhkysenharmaata kalkkimaalia, ja lipasto saa nyt meillä uuden elämän harmaana versiona.

Pientavaraa ostan vähemmän, mutta tämä Arabian vanha kulho oli pakko napata mukaan. Se on Raija Uosikkisen sunnittelema ja nimeltään Kehrä. Se sopii sinivalkoisine sävyineen ihanasti ruokapöytään, ja siitä on kiva tarjota vaikkapa salaatti syksyisillä illallisilla.

…tai sitten täyttää se oman puun syysompuilla 🙂

Ihania elokuisia hetkiä, ja kannustan sinne omalle lähikirpparille löytöjä tekemään!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *