Habitaren herkkuja – mitä niistä jäin himoitsemaan meille?

Käväisin viime viikolla Habitaressa jopa kahtena päivänä, sillä WOU, olin niin positiivisesti yllättynyt tämän vuotisesta meiningistä messuilla. Inspiroivaa fiilistä, värejä, muotoja ja lukemattomia kotimaisia sisustusalan yrityksiä raikkaine ideoineen ja kauniine tuotteineen. Täytyy sanoa, että nyt, ehkä ensimmäistä kertaa, messut tarjosivat samanlaista voimaannuttavaa inspiraatiota (ja kylmiä ihastuksen väreitä), jota yleensä saan Tukholman vuotuisilta sisustusmessuilta, jotka ovat seuraavan kerran taas helmikuussa.

Ehkäpä yksi messujen pääteemoista, juuret ja juurevuus, koskettivat pintatrendejä syvemmältä. Ehkä sain paremman kosketuspinnan tapahtumaan myös siksi, etten itse koe sisustajana olevani pelkästään uusimpien trendien ja must have -tuotteiden metsästäjä. Onnellinen koti syntyy hyvää mieltä ja turvallisuuttakin tuovista, niin suvun vanhoista kuin harkituista, uusista huonekaluista ja esineistä. Ja värit, niiden tulee todella inspiroida, sytyttää sydämessä jotakin, jotta päätyvät kotiimme.

Jotain pieniä hankintoja talollemme messuilta tulikin tehtyä, mutta ennen kaikkea parasta satoa oli se inspiraation ja oivallusten suma, jota ainakin itse sain tapahtumasta. Toki siis ihastuin moneen hurmaavaan tuotteeseen, mutta ennen kaikkea poimin mieleeni ideoita, joita voin tavalla tai toisella soveltaa omassa sisustuksessa. Oli kyseessä sitten tietty värien kombinaatio, materiaalivalinta tai vain fiilis jossakin tilassa.

Koska talon sisustus on vielä hyvin kesken, oli hauskaa räpsiä kuvia inspiroivista tiloista ja tuotteista. Tässä siis minulle mieluisat palat:

1. Roosan hurmaa

 

 

 

Roosa on pitkään ollut yksi lempisävyistäni, mutta toteutan sitä enemmän pukeutumisessa kuin sisustuksessa. Signals-näyttelyn Renesanssi-huoneessa törmäsin ihanaan, roosan vivahteiseen sävymaailmaan. Syötävän suloinen tila, kerrassaan! Vaaleanpunaiseen maailmaan oli taidokkaasti sekoitettu folklorea, marokkolaisia kuvioita, viherkasveja, samettia ja pehmeitä muotoja – pientä artdecomaista säihkettä unohtamatta. Tätä samaa fiilistä haluaisin meidän yläkerran aulaan, jossa on hiukan ullakkohuonemainen tunnelma viistoine kattoineen ja pariovineen.

 

2. Syviä seinäsävyjä

 

 

Katseeni tarttuu aina kaikkeen siniseen ja vihreään, ja erityisesti ihastuin Tikaun osastolle (ensimmäinen kuva) stailattuun smaragdinvihreään seinään. Sävy sellaisenaankin on aivan ihana, mutta yhdistettynä 50-luvun tiikkilipastoon ja kullanväriseen lamppuun – ah, miten kaunista! Myös alemmassa kuvassa näkyvä hieman petrooliin taittava sävy on mieletön, ja toimii mainiosti oranssin ja vihreän kanssa. Ihanan syksyistä tunnelmaa!

 

3. Sänky kutsuu unelmoimaan

 

 

 

Pelkistettyjen pellavalakanoilla pedattujen sänkyjen rinnalla näkyi herkullisen värisiä, runsaita petauksia. Erityisesti ihastuin tähän syvän viininpunaiseen sekä mustikkaiseen petiin. Tyynyjä saa olla todella runsaasti ja päiväpeittoja jopa kaksin kappalein: yksivärisen rinnalle jokin kuvioitu kuosi, jolla voi rennosti viimeistellä pedin. Paljon oli esillä myös näyttäviä sängynpäätyjä. Hauska idea, myös tuo punaisen pedin ylle ripustettu nauha kuivakukkineen. Uuh..tuollaiseen sänkyyn kun pääsi tässä vauvahärdellissä nukkumaan täydelliset päiväunet 🙂

 

4. Luonto astuu sisään – ja pysyy siellä!

 

 

 

Luonnonmateriaalit, joita rakastan yli kaiken, näyttävät jatkavan vahvasti yhtenä sisustuksen ykköstrendinä (ja tuskinpa sieltä hiljattain tulevat katoamaankaan). Villaa, pellavaa, puuvillaa, savea, rottinkia, puuta, viherkasveja..minne tahansa hallissa katsoikin, näki palasen luontoa ympärillään. Viehättävä ajatus tässä hullussa maailmassa. Puhumattakaan luonnonmateriaalien ekologisuudesta ja kestävyydestä. Tätä viimeisen kuvan Ikean rottinkikaappia olen ihan tosissani harkinnut meille astiakaapiksi, mutta sen mitat eivät ihan natsaa ruokailuhuoneeseemme, joten katsotaan. Tai sitten löydän kirpparilta tai antiikkiliikkeestä jonkin vastaavanlaisen.

Ja vielä loppuun vastaus otsikon kysymykseen: mitä jäin himoitsemaan Habitaren tuotteista?  Kaikkea ja samalla kertaa en oikeastaan yhtään mitään. Tärkein pääoma oli tällä kertaa muuta kuin materiaa – hyvää oloa kauniista asioista ja innostuneista ihmisistä.

 

Energiaa syysviikkoonne <3

 

Henna

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *