5 x sisusta kutsuva makuuhuone

 

Huomasin juuri, että olen postaillut paljon enemmän meidän kodin alakerrasta kuin yläkerrasta. Toki vietämme paljon aikaa keittiössä ja olohuoneessa (tulisijojen äärellä), mutta yläkerta alkaa olla myös pikku hiljaa sisustettu.

Makuuhuoneemme, jonka suuresta ruutuikkunasta ilta-aurinko sinkoaa säteitään, on mielestäni yksi kodin tärkeimmistä huoneista. Se on paikka rauhoittumiselle päivän hulinoiden ja lapsiperhehärdellin jälkeen. Etenkin nyt, kun meillä nukutaan vauvan kanssa valvotun kahdeksan kuukauden  jälkeen kokonaisia öitä! Makuuhuoneessa saa vain olla, loikoilla, lukea, päiväuneksia, nukkua hirsitalon ihanassa sisäilmassa sikeitä yöunia – tai kutitella toista untuvapeitosta irronneella höyhenellä jalkapohjista :).

Koska huone on juuri vasta sisustettu, ajattelin kertoa, miten itse päädyin juuri tämän näköiseen, mielestäni  kutsuvaan tyyliin siellä. Kuvat tietysti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

 

 

5 vinkkiä kutsuvan makuuhuoneen sisustamiseen

  1. Kaikki alkaa huonekalujen sommittelusta. Kun asetut seisomaan huoneen ovelle, mieti, minkälainen huonekalujen järjestys tekee huoneesta seesteisen ja levollisen. Anna luonnonvalon tulvia ikkunasta, jotta voit nauttia siitä illalla viimeiseksi ja aamulla ensimmäiseksi avatessasi verhot tai sälekaihtimet. Aseta sänky joko tilan näyttäväksi keskipisteeksi tai jollekin seinälle omaksi sopukakseen. Mikäli huoneeseen mahtuu työpöytä tai pieni lukunurkkaus, sijoita ne vähän kauemmaksi sängystä. Aktiiviteettien ei tarvitse sijaita lepopaikan vieressä.
  2. Pidä tavaramäärä kurissa. Kuka haluaisi nukkua tavararöykkiöiden keskellä? Taikasana levollisille unille on rauhaisa ympäristö, jossa katse kiinnittyy vain muutamaan kauniiseen elementtiin kuten näyttävään valaisimeen tai viehättävään tapettiin.
  3. Minkälainen värimaailma saa sinut rauhoittumaan? Tätä on hyvä pohtia, kun mietit makuuhuoneesi väritystä. On totta, että esimerkiksi sinisen ja vihreän sävyt rauhoittavat, mutta itse uskon, että jokainen meistä reagoi myös mieltymystensä mukaan eri väreihin. Meillä koko huoneen sisustus lähti Borås Tapeterin sinisävyisestä tapetista, jonka olin bongannut jostakin ruotsalaisesta sisustuslehdestä, kun aloimme rakentamaan taloa. Meidän makuuhuoneessa sininen on pääväri, mutta olen ripotellut sinne myös heleitä pastelleja ja pirteää keltaista.
  4. Leikkokukat kaunistavat myös makuuhuoneen. Olen huomannut, että leikkokukilla koristellaan harvemmin makuuhuoneita. Ne asetellaan usein olohuoneeseen tai keittiöön, mutta mikset nauttisi kukista myös kotisi levollisimmassa huoneessa? Nappaa vaikkapa olohuoneen kimpusta  muutama kukka yöpöytiä koristamaan!
  5. Koristetyynyt sängyllä kutsuvat loikoilemaan. Kaikki eivät rakasta koristetyynyjä, mutta minusta ne ovat olennainen osa makuuhuoneen ilmettä. Paitsi että tyynyt antavat näyttävyyttä ja ryhtiä petaukselle, ne kutsuvat myös päivällä lököilemään sängylle. Kuka sanoi, ettei sängyllä saisi loikoilla myös päivällä?

 

 

 

Energistä viikkoa (ja makeita yöunia) just sulle <3

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *