Blogit
Olgan kotona

Yökylässä

Minä en osaa kyläillä. Olin lasten kanssa yökylässä isäni luona Helsingissä. Minulla oli paljon töitä ja Helsingissä asuva Isäni hoiti lapsia sillä aikaa. Havahduin yhtäkkiä siihen että kello oli viisi iltapäivällä olin kylässä ja meillä oli koko ilta aikaa ilman mitään erityistä tekemistä. Kaksi siskoani saapui myös paikalle ja oli hauskaa nähdä pitkästä aikaa, mutta.

Olen niin tottunut poukkoilevaan, nopeatahtiseen elämääni, että minulla oli suuria vaikeuksia vain istua ja jutella. Katsella lasten touhuja, juoda punaviiniä ja nähdä rauhassa sukulaisia. Olin ihan levoton ja sanoin ääneenkin että en oikein osaa olla kylässä. Mielessä kävi että pitäisikö pakata lapset autoon ja mennä sittenkin yöksi Marttilaan ja tulla huomenna takaisin.

Löysin kirjahyllystä vanhan 500 palan palapelin ja kysyin saanko kasata sitä? Pian me isän kanssa teimme jo ihan täysiä palapeliä ja siinähän riitti puuhaa koko illaksi. Palapeli osoittautui todella hyväksi “tekemiseksi”. Se mahdollisti täysin osallistumisen keskusteluihin, mutta silti oli käsillä tekemistä.

Ja sitten, minulla oli todella kivaa. Oli kiva olla poissa kotoa ja nähdä rauhassa rakkaita ihmisiä. Oli myös kiva jutella omien tyttöjen kanssa pitkään illalla sängyssä, nauraa Torstin jutuille ja suunnitella tulevaa kesää.  Lopuksi käytiin kaikki yhtä aikaa vierekkäin nukkumaan.

Makasin sängyllä, lapset nukkuivat jo. Yhtäkkiä muistin että se oli juuri samanlaista lapsena, nimittäin olla yökylässä Helsingissä. Verhojen välistä tirkisti sisälle valoa vaikka oli yö. Kuuntelin autojen hurinaa ja kerrostalon ääniä. Lapsena se oli jännää, houkuttelevaa ja jotain paljon siistimpää kuin oma kotitalo metsän keskellä. Tänä aamuna heräsin taas autojen ääniin. Join 3 kuppia isän keittämää kahvia ja vietin kiireettömän aamun. Enää ei tuntunut levottomalta. Rutistin isää vähän liian lujaa lähtiessä ja lupasin lapsille että tullaan pian uudestaan.

Kommentit (11)

  1. Eeva M.

    Hei Olga. Rakastan lukea blogiasi. Toivoisin että kirjoittaisit joskus postauksen ksvihuoneestasi, miten se on rakennettu, millaisista ikkunoista, mitä kaikkea viljelet jne… Olen itse aloitteleva puutarhuri 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *