Vihreän perässä

Ollaan kuulkaas jo niin pitkällä keväässä että minä alan hehkuttaa täällä nokkosia. Keräsin tänään kevään ensimmäisen satsin, puolet nokkosia ja puolet vuohenputkea. Kiehautin, silppusin ja tein niistä lettuja. Nokkonen, pitkäaikainen villivihannessuosikkini on kyllä saanut vuohenputkesta kovan haastajan. Siinä missä nokkonen maistuu välillä aika voimakkaaltakin, on vuohenputki miedompi ja pehmeämpi. Näköjään ne sopivat myös loistavasti yhteen.

En ole ainut täällä joka on innostunut orastava vihreästä. Rosita-lehmä rikkoi ruohohimoissansa pihaton aidan jo muutama päivä sitten ja patsastelee nyt irti pihapiirissä (toki vielä tontin aitojen sisällä) lampaat kaverinaan. Hevoset eivät enää juokse aamulla suoraan tarhaan heinille vaan ensin kurvataan alapihan kautta ja rohmutaan vähän vihreää. Pian ei kuiva heinä enää houkuta lainkaan ja silloin aamutallin teko hidastuu kun pitää taluttaa hepat yksitellen tarhaan.   

Pysähdyn muuten jatkuvasti kesken pihahommieni seuraamaan mukanani touhottavaa Torstia. Yksivuotiaalle on auennut kevään myötä uusi, suuri maailma. Siellä se menee, lippalakki päässä, Marttilan pieni isäntä.

 

 

Vuohenputki-nokkosletut

7 dl maitoa

1 muna

1 nippu nokkosia

1 nippu vuohenputkia

2 rkl chiasiemeniä (voi jättää poiskin!)

1 tl suolaa

1dl täysjyväspeltti- tai vehnäjauhoja

3 dl vaaleita speltti- tai vehnäjauhoja

1dl ruisleseitä tai kaurahiutaleita

½ dl ruokaöljyä

voita paistamiseen

Kumoa nokkoset ja vuohenputket kiehuvaan veteen ja keitä niitä muutama minuutti. Sekoita lettutaikina. Hienonna jäähtyneet, valutetut nokkoset ja vuohenputket ja sekoita ne lettutaukinan joukkoon. Lisää öljy. Anna turvota hetki ja paista taikinasta voissa tai öljyssä rapeita lettuja. 

Kommentit (16)
  1. Riitta Wilmot
    28.4.2014, 20:15

    Hei, kyllä ”pikku isäntä” näyttää hyvinkin nauttivan keväästä ja onhan se paras aika vuodesta! Ainakin minun lempi vuoden aikaa, kun luonto herää taas talvihorroksestaan . Hyvää kesän odotusta teille kaikille.

  2. Mahtavan nokkospenkan omistavana nokkoslettujen resepti kiinnostaisi….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *