Blogit
Olgan kotona

Vain rohkeimmat kokeilevat tätä kotona!

Ala-asteella oli kivaa. Nurmeksen Salmenkylän ala-asteella oli 26 oppilasta, 2 opettajaa, sekä oma keittäjä, ihana Taimi. Taimi oli jo aamusta paikalla eteisen vieressä sijaitsevassa keittiössä, kukkaesiliina päällä ja aina hyvällä tuulella. Taimi lohdutti jos oli kipeä ja niisti valuvia neniä pakkassäällä sisälle tultaessa. Jos oli pitkä päivä, Taimi teki iltapäivällä oppilaille välipalaa: Näkkileipä, lasi punaherukkamehua tai pala raakaa naurista.

Taimin ruoka oli tietenkin hyvää, ei mitään ihmeellistä mutta maistuvaa. Nyt yli 25 vuoden jälkeen olen kaivannut erityisesti yhtä Taimin ehkä käsittämättömintä ruokalajia: Makaronivelliä. Maitopohjaista keittoa, missä oli…ööö… maitoa ja makaronia.

Maaliskuussa jatkuu Olgan Kotona -ruokaohjelma ja keittokirjaakin pukkaa, joten on hyvä vähän järkyttää teitä lukijoita ja palata tähän kieltämättä kammottavalta kuulostavan lapsuusajan herkkuni pariin. Tartuin siis ennakkoluulottomasti tänään makaronipussiin, lisäilin keittoon maidon ja makaronin lisäksi vähän muutakin (ei liikaa, koska halusin että se maistuu kuitenkin samalta kun silloin ennen…) ja olin lopputulokseen todella tyytyväinen, lapsetkin pitivät!

Ei tätä nyt ihan lähiaikoina tule varmaan tehtyä uudestaan, mutta jos vaikka taas ensi vuonna…

Makaronikeitto

1 sipuli
½ purjo
2rkl voita
1 l vettä
1 tl suolaa
1rkl intiaanisokeria (tai tavallista)
mustapippuria
3 porkkanaa
3dl tummaa makaronia
1 prk smetanaa
7dl maitoa

Hienonna sipuli ja purjo, ja kuullota niitä hetki voissa kattilan pohjalla. Lisää kiehuva vesi, mausteet, raastetut porkkanat sekä makaronit. Keitä n. 8min.
Lisää lopuksi smetana ja maito ja kiehauta. Tarjoile näkkileivän kanssa.

Kommentit (21)

  1. Taimi (välikäden kautta)

    Taimi pyysi tänään välittämään kiitokset kauniista sanoista – sydäntä lämmitti, kun joku näin muistaa keittäjää. Naureskellen sanoi vaan, ettei makaronivelliä muista tehneensä, mutta eiköhän sitä ole tullut keiteltyä 🙂 Lämpimät keväiset terveiset teille kaikille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *