Blogit
Olgan kotona

Tyttövoimaa

Täällä me taas olemme, perheen tytöt keskenämme. Tuukka on ollut keskiviikosta lähtien kuvausmatkalla ja vaikka sitä vouhottajaa kaipaakin jo kotiin, on ollut hauska huomata että hyvinhän me pärjätään tyttövoimallakin.
Toki anoppini Babuska on jälleen ollut korvaamaton apu ja ennen kaikkea ilo. Minä olen seuraan hakeutuvaa ihmistyyppiä ja on hauskaa kun hänestä on tällaisina aikoina paitsi apua myös juttuseuraa.

Tänään kutsuin oman kylän emäntiä kylään kirpparikutsuille. Tämä itse kehittelemäni kahvikutsumuoto on hyvä vaihtoehto kaiken maailman kynttilä- ja kippokutsuille. Kirpparikutsuille jokainen tuo kotoaan muutaman tavaran mitä ei tarvitse ja tuoduista tavaroista perustetaan ilmaiskirpputori mistä jokainen lähtiessään ottaa mukaansa jotakin mieluista.

Minä pääsin eroon kuudesta 

lautasesta, neljästä kahvimukista, teekannusta, maljakosta ja ovenkahvasta. Sen sijaan olen nyt kahden kirjan ja yhden tarjoilulautasen onnellinen omistaja. Lapsetkin vaihtoivat lelujaan ja ottivat vaihtokaupan todella vakavasti. Sekä luopumista että uuden lelun valitsemista harkittiin todella tarkkaan. Yläkuvassa komeilevatkin lastenhuoneen uusimmat tulokkaat.

Kun aamulla leivoin ja kokkailin kutsuja varten Hilma oli innokkaasti apukokkina. Tyttö oli jostain syystä saanut päähänsä että kaikki meidän tulevat vieraat ovat miehiä, vaikka asia oli aikalailla päinvastoin. Isännän ollessa toisellla puolella maapalloa minua jostain syystä nauratti kovasti kun Hilma ripotteli sokeria pullien päälle ja luetteli: ”tää on sille toiselle miehelle, tää toiselle ja tää vielä sille yhelle toiselle miehelle…”

 

Kommentit (4)

 1. Sirpa

  Tästä yritetään heti ottaa opiksi seuraavassa Martta-tapaamisessa =)

 2. Anjuska

  Hyvä idea ystävättärien kanssa tapaamisiin. Tulee uusi tapa poiketa rutiineista ja perinteisistä kahvikekkereistä. On sinulla Olga hienoja oivalluksia! mukava kun kerrot niistä muillekin. KIITOS!

 3. Blanche

  Meillä on tämä ollut jo muutaman vuoden käytössä marttakerhomme pikkujouluissa. Kukaan ei saa ostaa mitään uutta, vaan jokainen tuo kotoaan jonkun tarpeettoman esineen paketissa. Kun ”lahjat” on avattu, jokainen kertoo vuorotellen, miksi juuri minä tarvitsin tämän lahjan. Tosi kiva ohjelmanumero ja voisi tosiaan jalostaa ihan koti kaffekutsuillekkin. Ihan turhaa (ja kallista) sälää myynnissä nykyajan kotikutsuilla.

 4. Kiti

  Kiitos Olga mahtavasta ideasta. Nyt kun on tyttöjen seuraavat kahvikutsut otan tämän heti käyttööni. Nuo teidän lastenhuoneen uudet asukit ovat tosi söpöjä. Mukavaa joulun odotusta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *