Blogit
Olgan kotona

Tuli hännän alla

Sellaisina päivinä kun on koko ajan vähän liian kiire, minun pitäisi kiirehtimisen sijaan osata vain hidastaa ja keskittyä. Eilinen oli sellainen päivä. Meillä oli tulevan Pullakirjani (!!) ensimmäiset kuvauksen iltapäivällä ja olin laatinut mahdottoman suunnitelman asioista, mitä aioin tehdä ennen sitä. Minulla oli jo herätessä sellainen tunne, että olen vähän myöhässä. Ja koska koin olevani myöhässä, koitin tehdä asioita erityisen nopeasti ja todellisuudessa sählääminen siis hidastutti tekemisiäni huomattavasti. Heitin jo aamusta kokonaisen muropaketin sisällön kaaressa ruokakomeroon (aikatappiota kertyi aikakin 10 minuuttia, kun Torstin kanssa alettiin niitä keräämään). Rikoin myös päivällä yhden lempimukeistani syynä ihan vain liian vauhdikas tiskikoneesta kaappiin –liikerata.

Olen pitkään etsinyt täydellistä viikonloppuaamujen fiilistelykahvikuppia, mutta ei oikein meinaa löytyä sitä yhtä oikeaa. Tämä oli hyvä ehdokas, mutta ei kestänyt mukana hätäisessä kyydissäni. Jatkan siis suosikkikahvikupin etsimistä. Kyllä minulla mukeja piisaa, mutta silti aina katson kirpparilla astiakasoja jotain tiettyä etsien, en tosin tiedä vielä mitä.

Kuvaukset onnistuivat kuitenkin yli odotusten ja olen aika innoissani. Kirjan kuvat ja reseptit olis tarkoitus saada kasaan nyt kesän ja syksyn aikana, kokonaan valmista olisi tarkoitus olla ensi vuoden laskiaisena.

Laadin itselleni ohjelauseen seuraavaa vastaavaa kiirepäivää varten: Listaa tekemättömät asiat tärkeysjärjestykseen. Muista rauhallisempi tempo, yksi asia kerrallaan loppuun saakka ja kiire pois mielestä. Jos etpäilet, että lapset jäävät liiaksi kiireen jalkoihin, soita ajoissa lapsenvahdille. 

Kommentit (4)

 1. Johanna

  Kiva, että teet uutta kirjaa, olen sitä jo odottanut, edellinen on hyllyssä ja moneen kertaan luettu, ja katsottu, kuvat siinä on mahtavia!

  Ja tärkein… Paljon nimpparionnea Helgalle 🙂 Hän on maailman ihanin lapsi mitä tiedän! En siis tunne häntä oikeasti muuten kuin tämän blogisi kautta, mutta jotenkin hän on hurmannut minut 😉 Niin suloisen näköinen ja persoonaltaan aivan mahtava 🙂 Kun ihanan TV-ohjelmasi myötä löysin blogisi aikoinaan, oli pakko selata kaikki vanhat Helga-postaukset 😀

 2. Katja

  Helgalle nimpparionnittelut täältäkin 🙂
  Niin tutulta kuulostaa tuo ”säätäminen” kiireessä 😉 Mä yleensä teen nuo aikataulut ja listat niin tiukalla aikataululla, ettei mihinkään ylimääräiseen säätöön olisi varaa ja varmasti silloin sattuu ja tapahtuu 😀
  Uutta kirjaa jäämme odottelemaan, vanhasta onkin kokeiltu vaikka mitä, tänä viikonloppuna vuorossa soija-porkkanapihvit 🙂

 3. Marra

  Vai kirjaa pukkaa ja pulla-sellaista…. m i e l e n k i i n t o i s t a! Kyllä Sinä Olga olet ehtiväinen nainen, monessa mukana ja iso perhekkin Sinulla on. Vaikka niinhän se on,että eihän laiska ihminen lukuisia (=monia) lapsia liekuta!
  Helga-neitiä sydämellisesti onnitellen !

 4. Marianne

  Kun etsii tuolla asenteella, ettei vielä tiedä tarkkaan mitä, mutta jotain, löytää jotain uutta ja sen tunnistaa sitten kun (jos) se osuu kohdalle: tässä se on! Jos tietää liian tarkkaan ja etsii liian rajoittuneesti, ei ehkä löydä sitä koskaan, jokin uusi jää löytämättä ja voi kulkea ”onnensa” ohi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *