Blogit
Olgan kotona

Torstin oma biisi

Torstille on löytynyt ensimmäinen oma biisi! Olen huomaamattani alkanut nimeämään eri musiikkikappaleita kunkin lasten “omiksi kappaleiksi” sitä myöten kun he innostuvat joistakin kappaleista oikein kunnolla. Kirjoitin aiemmin Hilman ihastuksesta  Lauri Tähkän “Polte”–kappaleeseen. Helga puolestaan ihastui muutama vuosi sitten Pariisin Kevään esittämään “Tämän kylän poikii” –kappaleeseen. Helga kuunteli aina koko kappaleen luomoutuneena ja halusi sen jälkeen tietää, “Tuleeko se Äiti hakemaan sitä poikaa?”. (Laulun lopussa taustalla kun kuuluu hento laulu: “Äiti tuu hakemaan mut täältä”.)

Useinmiten se menee tietenkin niin, että minä tykästyn johonkin kappaleeseen ja soitan sitä sen verran usein, että usein myös lapset tykästyvät  siihen. Ja toisinaan heihin kolahtaa joku kappale oikein kunnolla. Siinä kohtaa ei hetkeen Täti Moonikat soi, kun pieni ikkuna aikuisten maailmaan alkaa kiinnostaa. Hyvä biitti ja tunnelma riittää, ei ole niin väliä jos ei ymmärrä mitä laulussa sanotaan.

Torstin tanssimuuvit saavat aivan uuden ulottuvuuden kun laitan soimaan Jannan “Sä et ole hullu”– kappaleen. Jo ensimmäiset sävelet saavat pojan hytkymään niin villlisti että väkisinkin tulee hyvälle tuulelle. Toppe taputtaa, hypähtelee, juoksentelee, kaatuilee ja yrittää laulaa mukana. Ja tosiaan, eihän tuo kappale sanoitukseltaan ihan yksivuotiaan maailmasta ole, mutta ei sillä ole väliä. Kun joku sykähdyttää noin, niin annetaan mennä vain. Nupit kaakkoon, Torstin oma biisi soi. Pari riemun kiljahdusta ja tuttua kyykkyjoustoa alkuun, sitten laitetaan taas jalalla koreasti. 

Kommentit (5)

 1. Ella

  Voi ihana. Torsti on niin söpö ja kaikkia hirvee ikävä! Pääsispä pian tanssimaan teijän kanssa <3

 2. Tanja

  Ihanan elämänmenoisia kuvia! Ja upea pitkä penkki ikkunan edessä.

 3. Lilli

  Ihanat tanssahtelijat! Meillä on radio päivisin auki ja suomipopin kanavaa kuunnellaan. Olen huomannut, että meidän 9kk ikäinen tunnistaa ’pummilla tallinnaan’ ja ’huominen on huomenna’ -biisit jo alkutahdeista, alkaa hytkymään villisti autuas ilme naamalla 😀 muskarimusat on sou lääst siison 😀

 4. Marra

  Oi,voi tätä lasten liikunnan riemua – lapset on luotu liikkumaan,leikkimään,tanssimaan. Olet saanut kuviisi vangittua tosi hyvin liikkeentilmeet ja tunnelmat. Tuossa 4.kuva ylhäältäpäin,jossa lapset ovat hellankulmalla niin huomasin välähdyksen omaisesti,että Toppehan on aivan isänsä näköinen!!! Vakava ilme, suu viivana ja silmien välissä pienen pieni ”huolenryppy” ja pyöreissä silmissä terävääkin terävämpi katse. Aivan ihastuttavaa…. siis omenahan ei tunnetusti putoa kauas puusta !
  Onko teidän tontilla omenapuita? Ja kuinka ne ovat tämän eriskummallisen talven yli selviytyneet?

  Asiasta kolmanteen: tänä aamuna TV1:n aamutv:ssä oli huisin upea juttu sijaisvanhemmuudesta sen kaikkine ”lieveilmiöineen”.Kiitos avoimesta,rehellisestä, mutta niin tavattoman lämminhenkisestä keskustelutuokiosta.Olen lähipiirissämme seurannut läheltä teidän tyyppisen perheen sijaisvanhemmuuselämää (tosin tässä perheessä oli 4 sijaislasta,sisaruksia kaikki) yli 20 vuoden ajan. Siksi tämä asia koskettaa hyvin,hyvin läheltä. Kuten Olga sanoit,ettei ole vain se lapsi/lapset ja meidän perhe,vaan mukaan tulee myös biologiset vanhemmat. Ja entäpä kun mukaan tulee tädit,sedät,enot, serkut kaikkine elämänjuonteineen. Nostan hattua ja niian syvään,joka avaran sylinsä ja sydämensä antaa sijoisvanhemmuuden kautta. Apua, nyt minua alkaa itkettämään,kun ajattelen……
  p.s. Olga Sinulla oli aivan ihana kolttu tv-ohjelmassa päällä – juuri lempivärini – vau!

  Hyvää hiljaista viikkoa sinne Marttilaan !

 5. Kuukkunen

  Meiläki 2v Hilma laulaa ”hullu sä et ole mutta joskus sitä lomahtaaa”..
  No, mitä vain kunhan lakkaa laulamasta ”tammikuuuu-uu-uu synkkä ja tipaton!”….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *