Blogit
Olgan kotona

Torstin Hanami

Olemme molemmat Tuukan kanssa puhuneet viimeiset pari päivää talon kirsikka- ja omenapuista. Niiden kukinta on niin uskomattoman hienon näköistä juuri nyt, että ymmärrän hyvin japanilaisia, kun he viettävät Hanamia, eli kirsikkapuiden katselujuhlaa. Sellaiselta Marttilassa on tuntunut nyt, että pitää vaan jäädä ihastelemaan niitä. Ja todella, kun käy puutarhatöiden välissä pitkälleen omenapuun alle ja katselee kukkivia puita, sinistä taivasta ja kuuntelee satojen kimalaisten pörinää, tulee jotenkin onnelliseksi.

Olimme tänään Torstin kanssa kahden kotona, minä tein puutarhahommia ja Torsti touhusi mukana. Torsti löysi vanhan korin, minkä halusi välttämättä pestä, samalla kun kastelimme istutuksia. Kun kori oli puhdas, Torsti ilmoitti lähtevänsä retkelle. Jatkoin hommia, poika meni sisälle ja palasi pian korin kanssa. Hän oli tehnyt eväät, eli ottanut koriin ruisleivän kannikan ja yhden ksylitolpurukumin.  Kysyin mihin hän on retekelle menossa, niin kuulemma puumajaan. Lupasin auttaa ja tehdä evääksi juustoleivän, annoin myös mehua mukaan.

Tyytyväinen eväsretkeilijä patikoi 20 metriä takapihalle ja päätti leiriytyä omenapuun alle. Minulla oli kamera pihalla mukana, koska kuvasin aiemmin jo omenapuita. Otin kuvat Torstista, ja tuli mieleen japanilaisten hanami. Heidän perinteeseensä kun kuuluvat nimenomaan piknikit kukkivien kirsikkapuiden alla. 

En tiennyt olisinko katsellut kukkivia puita vai tätä pientä poikaa. Molemmat tekivät niin onnelliseksi.

Kommentit (4)

 1. mimmi

  Ihana Torsti! 🙂 Lapsista vois taas kerran ottaa oppia. Ne on ne pienet asiat. 🙂

 2. Marra

  Oi Torsti,oi Olga kuinka te teettekin minusta onnelisen,kun saan katsella kuvia elämästänne ja lukea juttuja Teidän kivoista jutuista ja puuhistanne. Niin,kuten yllä oleva kirjoittaja mainitsee,että piensitä asioista ne meidän ihmisten ilot ja hyvänolon tunteet tulevat 🙂

  Onnellisia päiviä elämäänne koko Marttilan kattilakunta !

 3. Iines

  Tuo poika on kyllä suloisuuden huipentuma , ihana Torsti !

 4. Nea

  Japanilainen mietelause: Markkinahumussa on rahaa mutta kirsikkapuun alla rauha.
  Toivotan ihania hetkiä rauhassa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *