Olgan kotona
Olgan kotona

Torsti Kirvesniemi

Torstille hankittiin sukset. Puoli vuotta päiväkodissa ja rakkaasta tynnyrissä kasvaneesta pojastani on yhtäkkiä kuoriutunut sosiaalinen yksilö. Nyt hän aikaisemmasta poiketen haluaa käyttää haalaria toppahousujen sijaan, varmistelee viikonloppuisin että onhan muillakin päiväkotilaisilla varmasti vapaapäivä ja pyytää kaiken kukkuraksi saada itselleen ikiomat sukset, koska ne pitää viedä ”Eskariin”. Nelivuotias Torsti ei siis todellakaan ole vielä esikoulussa, mutta koska siskot kävivät samassa päiväkodissa esikoulun, on paikka hänelle Eskari ja sillä siisti. Hän viihtyy uudessa sosiaalisessa elämässään niin hyvin, että tuskin kolme vuotta esikoulua on hänelle siis mikään ongelma.

Nyt hän on siis hiihtänyt. Ensimmäinen hiihtokerta ikinä oli sujunut hyvin, sitkeästi kaatuilujen kautta ensimmäiseen suksilla laskettuun ”mäkeen” ja tyyppi oli kuulemma ollut valtavan tyytyväinen hiihtosaavutuksiinsa. Samana iltana Toppe tuli viereeni virnuilemaan. Kysyin onko hänellä jotain asiaa? Poika tuli ihan lähelle ja kuiskasi minulle kutkuttavan uutisensa:

Äiti, mä hiihtelin tänään eskarissa.

 1. Riitta Helenius

  Ihana Toppe 💙 Äitin poika selvästi 👦

  1. Ääni

   Ihana Torsti maalaispoika! Meidän kaupunkilaiskuopus sai ensimmäiset suksensa vajaat kaksi- ja puolivuotiaana, hiihti 50 m päässä olevalle R-kioskille ja seuraavan kerran koulussa. Olimme muuttaneet maalle. Hiihtäjää ei pojasta tullut edes armeijassa Sodankylässä…

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *