Blogit
Olgan kotona

Toppe, sano Toppe!

Koska kesä antoi kaiken kivan ja lämmön mitä vain toivoa voi, tuntuu, että olen täysin valmis syksyyn. Olemme eläneet arkea nyt viikon verran. Sen rutiinit aamuherätyksineen samaan aikaan väsyttävät ja tekevät onnelliseksi. Helga aloitti esikoulun ja Hilma opettelee arkileikkejä kahdestaan Torstin kanssa. Kirppukin aloitti esikoulun toisaalla ja viettää meillä kaikki viikonloput.

Olen pohtinut arjen käsitettä. Mitä se oikein on ja kuinka se minun tapauksessani eroaa lomasta? Olen aina töissä. Tallilla, koneella, kotona ja taas tallilla. Kuljen pihalla päässäni ajatuksia uusista kirjoitustöistä, resepteistä tai tulevista työkeikoista. Minulle loma on sitä, että saan isomman osan Tuukasta elämääni ja arki taas päivälomaa Tuukasta. Siksi viikonloput ovat nyt taas parasta.

Torstin puhe on kovassa kehitysvauhdissa. Poika on koko ajan äänessä, välillä tavut osuvat kohdalleen ja höpötyksen keskeltä kuuluu sanoja. Jotenkin jännittää, koska kohta Toppe saa kerrottua meille ajatuksiaan.  Tänään ruokapöydässä houkuttelimme koko perhe Torstia puhumaan. ”Sano Toppe Toppe! Sano Papu (koira), sano Iskä, sano Helga! Torsti nauttii tilanteen hänelle sallimasta huomiosta ja ääntelee sanoja parhaansa mukaan.

Sitten tulee Hilman vuoro pyytää: "Toppe, sano helikopteri!"

Kommentit (5)

 1. Katza

  Ihana Hilma 😀 Meillä isot siskot yrittivät kans opettaa pikkuveljelle sanoja, kuten kroisantti 🙂

 2. Mörri

  Takuuvarma päivänpelastus Olga sun blogisi! Maatilalla kasvaneena olen ”kuin kotonani” perheesi kanssa.
  KIITOS!

 3. Marra

  Taas niin maan ihania kuvia tästä pienestä herrasmiehestä, että oi,oi ja voi,voi. Tuosta puheen pälpätyksestä tuli mieleen asia,jonka poikieni (nyt 34 v ja 30 v!!!) opettaja silloin kauan sitten ala-asteella huokaisten kertoi. Hän sanoi, että he opettajatko tekevät näistä ihanista pikkupojista tuppisuita,hiljaisia murahtelijoita. Nimittäin kun pikkupojat tulevat kouluikään he puhua pulputtavat asioitaan avoimesta, mutta luokkatilanteessa hän opettajana vaati täydellistä hiljaisuutta KAIKILTA. ”Ja tässäkö on sitten tulos,että suomalainen mies ei puhu”, huokaisia Raksu-opettaja . Hän oli aivan ihana vanhanaikainen kansakoulunopettaja, mutta oli kuitenkin sitä mieltä,ettei ihan kaikki hiljaisuuden vaatiminen ole ollut hyväksi.
  p.s. Kyllä poikamme keskustelevat asioista ja tuovat mielipiteensä julki.

  Tällaisin ajatuksin mustikan mehustushommien välissä.

 4. Lyyli

  Oi mikä ihana kissa

 5. Lyyli

  Voi, kyllä ne pojatkin (miehet), puhuu ja pussaa; joskus vähän liikaakin. Minusta hiljaisuus on ihanaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *