Blogit
Olgan kotona

Tilaisin talven, kiitos!

Olen alkanut odottaa talvea. Pakkasen jäädyttämä maa on vain kivempi ja siistimpi kuin tämä loputon kuravelli, lumi tuo valoa ja Joulu niin paljon lämpöä että minun ajatukseni karkaavat jo jouluun. Tiedän jo monen ystäväni juoneen ensimmäiset glögit ym. mutta minä olen vielä toistaiseksi taistellut tosijoulutoimia vastaan. Olimme muutama päivä takaperin kyläyhdistyksen kokouksessa ja suunnittelimme yhdistyksen pikkujouluja. Sovittiin kuka keittää puurot ja kuka paistaa tortut. Kokous oli viimeinen askel: tänään siivotessa huomasin yhtäkkiä laulavani joululaulua. Toinen varma joulun lähestymisen merkki on lelulehdet! Lapset ovat niistä aivan innoissaan. Isommat tytöt eivät vielä ymmärrä lehden ja joulupukin lahjojen mahdollista yhteyttä, mutta Hilmalla taitaa olla sisäpiirin tietoa: Hän istuu lehden äärellä ja luettelee lelujen nimiä loputtomiin, lisäten lelun nimen eteen aina ”Hilma ottaa…” tai ”Hilmalle…”.
Onneksi syksy on jo pitkällä. Kylmyys ja lehtien putoaminen muuttaa paitsi maiseman mutta myös koko talon ja kotipihan valon erilaiseksi. – Nyt puuttuu enää se lumi.
 

Kommentit (2)

  1. Kaija

    Täysin samaa mieltä! Lumi vois tulla jo, niin pääsis vähän tuota jouluvalo-puolta huoltamaan. Miten teillä on muuten arki sujunut? Hilma on niin suloinen. Teidän nuorimmasta ei ole kuulunut mitään, entä se sijaislapsi kirppu? Innolla seuraavaa tekstiä odotellessa. – Kaija Ja ainiin, teillä on aivan ihana talo!

  2. Olga

    Arki sujuu hyvin. Hilma 1,5v. on itseasiassa se nuorimmainen ja Helga tytöistä vanhempi ja nyt 3v. Kirpusta en valitettavasti enää voi kirjoittaa, jotten pahoita hänen biovanhempiensa mieltä…
    Kaikkea hyvää sinun joulun odotukseesi! 🙂
    Olga

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *