Blogit
Olgan kotona

Tikusta, eiku porkkanasta asiaa

Minun pienessä talliyhteisössäni kuhistaan, porkkanakolehti on viimein saapunut. Kaikki alkoi siitä kun löysin hevostarvikeliikkeen, mistä voi hakea muutaman ison säkin hevosille tarkoitettuja porkkanoita joka toinen viikko kohtuulliseen hintaan. Ilmoittauduin tähän porkkanarinkiin ja kyselin heti innoissani tallimme omassa facebook-yhteisössämme, ketkä kaikista neljästä hevosenomistajasta lähtevät mukaan porkkanarinkiin? Ilmoitin, että jos innokkaita on, lisätään porkkanat hevosten jokapäiväiseen ruokavalioon.

Pieni, ihan tavallinen juttu, mutta jotenkin alusta asti minua on huvittanut se, millaisella vakavuudella kaikki pikkuyhteisömme jäsenet ovat suhtautuneet porkkanaerän vaatimaan 2 euron kolehdin keruuseen. Mihin voi maksaa,milloin voi maksaa, onko joku lista mihin voi merkata jo maksaneensa? Ovatko muut jo maksaneet, minä en ole! Aikuisilla ihmisillä polttelivat kolikot taskussa kun karkkikiskalle olisi jonotettu.

Porkkanoista ja niiden tärkeydestä tuli hauska yhteinen vitsi, joka viedään yhdessä yhtä suurieleisesti loppuun asti.

Tänään raahasin Helgan ja Hilman Kausalaan Kirpputorille ja ostin juhlallisin ottein porkkanakolehtia varten peltipurkin, mihin kukin tallilainen voi kakseurosensa porkkanalastin saapuessa juhlallisesti pudottaa. Purkissa on tietenkin myös käsin väsätty lista ja porkkanasäkkien päivämäärän perään laitetaan rasti maksusuorituksen jälkeen. Ihan kun oikeissa työpaikoissa kahvikassan kanssa. Rouskis!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *