Blogit
Olgan kotona

Terveellisempi joulupuuro

”Äiti kun me tullaan muskarista takaisin, on satanut lunta ja sitten tulee joulupukki”. Eli joulun odotus on alkanut, eivätkä lapset sitä itsekseen kaksi vaan kyllä se joulun odotus taitaa minusta tarttua. Toisin kun lapsilla, minulla ei ole kiire jouluaattoon ja joulupukin tuloon. Joulu ja etenkin sen odotus on talvessa parasta. Tänään keitin ensimmäisen joulupuuron ja tein sen ensimmäistä kertaa täysjyväriisistä. Keittoaika piteni ja maku ei tietenkään ollut ihan sama, mutta yllättävän lähellä tavallista riisipuuroa kyllä. Vaaleaa riisipuuroa ehtii syödä vielä sen verran että ihan hyvä laskeutua joulun odotukseen näin pikkuhiljaa ja terveellisempien vaihtoehtojen kautta.

Käytin puuroon 5dl Vogelin täysjyväriisiä, 1,3l täysmaitoa, 1l vettä ja suolaa. Keitin riisejä vedessä puoli tuntia, lisäsin maidon ja keitin vielä hiljalleen ainakin tunnin. Keittämisen jälkeen puuro hautui pöydässä padassa vielä n. vartin. Lapset söivät puuroa mielellään, ainakin kun eivät ole vielä vaaleaa riisipuuroa tänä vuonna päässeet maistamaan.
Tein kaveriksi sekahedelmäsoppaa, joten lopputulos oli hyvinkin jouluinen. Lopusta puurosta pitänee leipoa karjalan piirakoita…
 

Kommentit (2)

 1. Krisse

  Oi, riisipuuro…ihanaa ja minun suurta herkkua! Kaunis jouluinen kuva…tykkään!

 2. Kuukkunen

  ..ihanasta blogista!

  Asumme reippaasti Napapiirin pohjoispuolella, joten ”vähemmän materialistinen” elämäntyyli määrittelee arkeamme jo ”pakonkin sanelemana”, mutta elämme sitä kyllä enemmän kuin mieluusti. Omaa mummonmökkiä ei silti vielä ole, mutta mahdollisimman ekologinen ja omavarainen, ehkä joidenkin mielestä vaatimaton, mutta superonnellinen arki on seuraavana toteutettavien asioiden listalla.

  Olet Olga jotenkin maailman ihanin tyyppi (äitikin aina huokailee ja pistää viestiä, että ”Ihana Olga telkkarissa!) ja kun miehenäsi on teinivuosieni ehdoton idoli, niin blogiasi on ilo lukea!

  ps. Ja täälläkin myös odotellaan omaa Hilmaa 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *