Tassulaatat askartelubetonista

Kaupallinen yhteistyö: Weber askartelubetoni

Minua pyydettiin mukaan yhteisyöhön kokeilemaan Weberin askartelubetonia. Houkutteleva ajatus, betonia, mitä voi käyttää niin kuivana, että siitä voi käsin muotoilla asioita.

Olen jo pitkän aikaa haaveillut itse tehdyistä pihalaatoista, koska ne ovat niin kalliita ostaa, ja joku persoonallinen juttuhan niissä olisi kiva olla. Kuitenkin niiden yksitellen valaminen muotteihin on tuntunut liian suurelta ja hitaalta prosessilta minun makuuni. Niinpä tämä vaihtoehto, että voisin tehdä laattoja ilman muotteja sai minut innostumaan ja lähtemään mukaan.

Kotieläinpihan mökin edustalle on ajettu keväällä uutta hiekkaa ja nythän hiekka sitten kulkeutuu jaloissa terassille ja sisälle. Olemme kantaneet rappujen eteen kaikki ylimääräiset laatat mitä pihalta on löytynyt, mutta silti tilaa oli uusille. Päätin tehdä eläinteemaan liittyen tassulaattoja. Helppo valmistuskaava: 2,5 -3 l vettä riippuen siitä kuinka napakkaa "taikinaa" haluaa, pussillinen Weber askartelubetonia, hetki vaivaamista (sekoitin isossa astiassa käsin, ensin lapiolla ja sitten käsin vaivaamalla ) ja sitten siitä pystyikin alkaa muotoilemaan valmista massaa. Tein ensin tassujen pikkupallot, asettelin ne kaareen vierekkäin ja sitten kiinnitin ne toisiinsa isolla köntillä, josta muotoilin tassun anturan. Oli nopeaa ja hauskaa tehdä. Yhdestä säkistä tuli 6 – 8 laattaa, vähän koosta ja laattojen paksuudesta riippuen. En alkanut tasoittamaan laattoja sen kummemmin kun mitä kädellä sai tasotettua, minusta on kiva että niistä näkee että ne ovat käsin tehtyjä. Valmiita laattoja kannattaa suihkuttaa muutamia kertoja kuivumisen aikana etteivät ne kuivu liian nopeasti ja halkeile. Minä myös käänsin niitä välillä että ne kuivuisivat mahdollisimman tasaisesti. kahdessa päivässä ne jo kestivät kävelyä.

Myös Torsti innostui betonista, ja hän halusi tehdä (eli yhdessä tehtiin) betonista Tyrannosaurus rexin. (Voitte lukea rivien välistä että tällä hetkellä Legojakin kovempi juttu ovat dinosaurukset!).

Kaikin puolin tervetullut tuttavuus tämä betoni. Sama tavara sopii sekä valamiseen että käsin muotoilemiseen, ja se on myös plussaa. Jotenkin minua on aina viehättänyt yksinkertaiset ja suurpiirteiset raaka-aineet ja tämä on kyllä sitä. Ja muutama hassu tassulaattahan näyttää ihan orvolta kahvilan edessä. Jäin kerrasta koukkuun, teen lisää.

Ja P.S. Sain myös säkin Outdoor repair -betonia pienten ulkokohteiden korjaukseen, millä päätin korjata minua jo pitkään vaivanneet kolon tallin lattiassa, oli tosi nopea homma ja siisti tuli!

Voit tutustua koko Weberin DIY -betonituotevalikoimaan täältä.

 

Kommentit (3)
  1. Eikö tuo vaadi käsineiden käyttöä niin kuin tavallinen betoni?

  2. Kyllä me ainakin käytettiin! Kuvassa Torsti vain viimeistelee Dinoa kivillä ja hanskat on jo heitetty pois. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *