Blogit
Olgan kotona

Tärkeät synttärivieraat

Helgan kummi Satu oli vienyt omenasadon mehuasemalle. Olimme heillä kylässä ja join ihanaa omenamehua varmasti ainakin litran. Seuraavana aamuna soitin mehuasemalle ja varasin omille omenoilleni ajan. Jaksoin kerätä 16 ämpärillistä omenoita, pakkasin omenat ja lapset autoon ja seuraavan tunnin lapset kitisivätkin tuulisen ja hyisen mehuaseman pihassa.

Mutta se reissu kannatti. Nyt olemme 40 omenamehulitran onnellisia omistajia ja jaksan kokoajan hämmästellä, että tuo mehu säilyy pastoroituna kellarissa kokonaisen vuoden. Olisi pitänyt viedä jo aiemmatkin, lukuisat eläimille syötetyt ämpärillisetkin puristettavaksi.

 

 

Kävimme myös kummipoikamme Santerin syntymäpäivillä. Lasten kanssa on aina hauskaa mennä syntymäpäiväjuhliin, tytöt kun suhtautuvat juhliinlähtöjärjestelyihin mitä suurimmalla kunnioituksella. Vaatteet mietitään hyvissä ajoin, kuka antaa paketin, kuka taas kukat talon emännälle? Entä uskaltaako hän, joka sai paketinantovuoron itselleen, todella antaa paketin päivänsankarille?

Tällä kertaa keskustelu paketin ojentamisesta meni jotakuinkin näin: Kuka haluaa ojentaa Santerille paketin? Hilma: Minä! Helga: …Hilma, se Santeri on poika.

Ja Hilma uskalsi silti.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *