Blogit
Olgan kotona

Talopaketti

Meillä on ollut tänään ruoaksi piparkakkutaikinaa. Tai on muutakin, mutta tosiasiassa taikinaa on varmaan syöty enemmän. Päätin tilata itseltäni jouluisen talopaketin, eli jokavuotinen piparkakkutaloshow on nyt käynnissä. Joskus vuosia sitten koitin tehdä piparkakkumarttilan, nyt kokeilen uudestaan, josko nyt olisi malttia tehdä siitä enemmän näköinen. Tein taikinan illalla, 5 kertaisena ja spelttijauhot loppuivat tietenkin kesken. Jatkoin täysjyväjauholla ja oikein hyviä pipareita tuli niinkin.

Torsti ei millään malttanut jäädä päiväunille koska taikina oli niin hyvää. Annoin lasten ensin leipoa (=syödä) minkä jaksoivat ja sitten heidän väsähdettyä keskityin taloelementteihin. Piirsin paperille muutaman palan, katot ja seinät, loput on herran hallussa. Tein edellisistä vuosista oppineena runsaasti ylimääräistä rakennusmateriaalia, paloja ja siivuja ja pätkiä, koska ei nämä projektit ainakaan minulla koskaan mene suunnitelmien mukaan. Säästin myös pienen köntin taikinaa jääkaappiin jos jotain hajoaa tai unohtui. En malta odottaa iltaa kun lapset menevät nukkumaan. Sitten, tön pimeinä pitkinä tunteina kyhään talon kasaan, sormet sulasta sokerista palaneena. 

Kommentit (9)

 1. -anne-

  Oiskohan pikeeri oikea nimi? Ja siihen vielä hyväksi havaittu niksipirkan vinkki vuosien takaa. Kokoa talo ensin nuppineuloilla niin, että työnnät neulat vain puoliväliin. Sitten voit pursottaa pikeerin, jättää sen rauhassa kuivumaan ja lopuksi poistaa neulat. Varmuuden vuoksi voit vielä laskea neulat ennen ja jälkeen toimituksen = ) Näin on meillä tehty monenlaisia rakennelmia.

 2. Olga Temonen

  Hei hauska neulavinkki! pitänee kokeilla joskus! Niksipirkka on ihan huippu.

 3. Olga Temonen

  Moi Sirkku,
  Katsopa tuota yhtä uudempaa postausta, sieltä löytyy linkki taikinaohjeeseen!

 4. Olga Temonen

  Joo, sellaista kyhäilyä se aina on, mutta kivaa! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *