Blogit
Olgan kotona

Taikuri Hilma

Hilmalla, joka aikaisemmin halusi isona muun muassa pyykkien levittelijäksi, on nyt uusia urasuunnitelmia. Topakka nelivuotiaamme nimittäin harrastaa nykyään taikuutta. Aluksi neidin taikatemppurepertuaariin kuului lähinnä tavaroiden kadottamisia (eli heitetään esine nopealla liikkeellä selän taakse) sekä ovien itsestään sulkemisia (tässäkin avainasemassa nopea, "huomaamaton" liike). Nyt Hilma on alkanut hyodyntää taikomislahjojaan myös leikeissä.

"Hilma on nyt kuningatar ja me palvellaan sitä, koska se taikoi meidät tottelevaisiksi." ilmoitti Helga eilen vakuuttuneena siskonsa taikavoimista. Illalla ruokapöydässä tytöt esittelivät miten Hilma taikoi heidät äänettömiksi. Suut liikkuivat mutta puhetta ei kuulunut, paitsi taikurin käskystä. Olimme Tuukan kanssa tietenkin todella vaikuttuneita. Taikuri itse totesi että kyllä, hän osaa taikoa, mutta taika toimii parhaiten ihmisiin. Hän oli nimittäin yrittänyt taikoa lastenhuonetta siistiksi, niin kuin prinsessoilla, eikä mitään ollut tapahtunut.

Tänään Hilma pohti taikuutta jo sen verran rehellisesti, että kuuntelin pientä, vähän pettynyttä taikuriani liikuttuneena, häkeltyneenä ja ylpeänä. ”Äiti, haluutko sä tietää miten mun ne taikatemput oikeesti toimii? Niin että mä taion ja kaikki muut vaan leikkii että se taika tapahtuu.”

Kommentit (3)

 1. Marra

  Kylläpäs kamera on ollut syönnillään. Eli aivan mahtavia kuvia (sanoo myös mieheni,joka sentään on ammattivalokuvaaja 40 vuoden ajalta)!

  Joko Hilma on aloittanut pääsiäisleipomukset ? Mitähän tuosta kulhon sisuksesta valmistuukaan? Varmaan jotain tosi hyyyyyvvvääääää………….!

  Oikein hyvää Pääsiäisen odotusta ja Marian ilmestys päivää Teille Marttilaan kaikille yhdessä ja jokaiselle erikseen.

 2. Nimetön

  Hei Olga!
  Olen katsonut ohjelmaasi, nyt jo uusintakierrostakin. Ja jokaisen ohjelman jälkeen olen testannut reseptisi ja ihastunut niihin jokaiseen. Kiitos kovasti resepteistä, jotka ovat yksinkertaisia ja helposti tehtävissä kiireisessä lapsiarjessakin. Mietinkin, että kehitteletkö reseptit itse vai mistä löydät helppoja kasvisruokareseptejä? Olisi tosi mukava saada reseptejäsi lisää, et ole ajatellut ruokablogin kirjoittamista?

 3. Leena

  Hei kiitos kun nyt pystyn seurata tätä blogia Bloglovin-kautta. Tänään kävin katsomas vastauksen monen postauksen takaa.
  Lasten jutut on niin suloisia usein. Ja just noi pohdinnat ja selitykset, et me aikuisetkin tajuttais. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *