Blogit
Olgan kotona

Täältä tullaan!

Suuri lumen määrä kai hämäsi minua. Viikko sitten tajusin että kevät on niin pitkällä että minulla pitäisi jo olla taimet salin ikkunapöydillä kurkkimassa aurinkoa ikkunoista. Hain kaupasta säkin istutusmultaa ja pistin heti siemenet itämään. Kasvihuoneeseen ajattelin tomaattia, kurkkua, papua, salaatteja rucolaa, basilikaa ja portulakkaa, kasvimaalle taas kesäkurpitsaa, jättikurpitsaa, avomaankurkkua, salaattia, pinaattia, mangoldia ja yrttejä. Lisäksi Kasvimaan aidalle tulee pitkä rivi sokeriherneitä, näin lapsetkin viihtyvät äidin kanssa kasvimaalla niitä rouskutellessa.

Istutan siemenet pitkällään oleviin kartonkisiin maitopurkkeihin, leikkaan saksilla yhden pitkän sivun vain kanneksi. Kanteen on hyvä kirjoittaa mitä purkkiin on kylvetty ja kannen voi myös itämisvaiheessa laittaa kiinni, jolloin kylväs pysyy kosteana ja ei saa liikaa valoa. – Tässä vaiheessa purkkeja voi myös vielä latoa vaikka päällekkäin, eli ne eivät vie liikaa tilaa.

Nyt kasvimaakuumeen iskiessä istutimme tyttöjen kanssa ikkunalle ruukkuihin vesikrassia, rucolaa ja herneenversoja jotta päästään maistelemaan itsekasvatettua vihreää mahdollisimman pian!
 

Kommentit (1)

  1. Titta J.

    Oikein hyvä idea tuo maitopurkki, heti kokeilin! Olen ostanut kaupan turpeesta valmistettuja istutusruukkuja mutta nuo maitopurkit ovat aitoa kierrätystä. Kiitos sinulle vinkistä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *