Blogit
Olgan kotona

Synttärihumua

Meillä juhlittiin eilen Kirpun 3v. -synttäreitä. ”Kirppu” on sijaislapsi ja synttäreiden aikaan onnekas; edellisenä päivänä tyttöä juhlittiin biovanhempien kotona ja eilen sitten täällä meillä. Olimme kerrankin Tuukan kanssa ajoissa koristeiden kanssa ja puhalsimme ilmapalloja ja ripustimme synttärikoristeet kattoon jo edellisenä iltana. Voi sitä sankarin riemua kun aamulla synttärit olivat todella täällä. Kattokoristeet ansaitsevat erityishuomion, ne ovat äitini peruja Nurmeksesta, kulkivat silloin nimellä ”uudenvuoden koristeet”. Äitini oli hankkinut ne muistaakseni Helsinkiläisestä Kiina-kaupasta. Kunnostin kuluneita koristeita jonkin verran ja nyt ne ovat meillä käytössä syntymäpäiväkoristeina. Pitkän aikaa matkassa kulkeneet esineet ovat parhaita, tunnearvoa kun ei voita mikään.
Näiden kemujen erikoisuus oli yllätysvieras nimeltään Joulupukki. Viime jouluaattona Kirppu oli toisessa kodissaan kun pukki kävi meillä. Nyt pukki tuli varta vasten tyttöä katsomaan ja tuomaan paketin ”kun ei jouluna ehditty nähdä”.
Illalla hampaiden pesun aikana Kirppu pohti mennyttä juhlapäivää: ” Se Joulupukki on kyllä aika kiltti.”
 

Kommentit (12)

  1. vierailija

    ihminen tekee ja sanoo pahoja asioita. pitäisi osata antaa anteeksi ja katua möhläilyjä. joka hevoselle varmasti löytyy keggittäjä. vanha sanonta.

  2. vierailija

    annetaan kirpun kasvaa rauhassa. kyllä siitä iso tyttö tulee. ok

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *