Suolainen kurpitsa-aurajuustopiirakka

Pumpkin pie, salty pumpkin pie, pumpkin pie european, kurpitsapiirakka, halloweenruoka, halloweenpiirakka, mitä tehdä halloweenkurpitsasta?

Tein tänään kurpitsalyhtyjä. Aina halloweenin  kynnyksellä tulee se ongelma, että kun kurpitsa on koverrettu ja lyhty tehty, niin mitä siitä sisuksesta sitten kokkaa? Päätin kokeilla tehdä suolaista kurpitsapiirakkaa, koska makea amerikkalainen versio ei koskaan ole ollut varsinainen suosikkini.

Valitsin kurpitsalle kumppaniksi Aurajuuston, koska mielestäni se tarvitsee jonkun vahvan makuparin rinnalleen.

Paistoin tänään myös marenkeja, siksi ohjeessa on 3 keltuaista. Pelkkien keltuaisten käyttäminen tekee minun mielestäni piirakan täytteestä aina erityisen hyvän ja kuohkean. Voit tietenkin korvata ne myös yhdellä isolla kananmunalla.

Lopputulos on tosi mehevä ja minusta onnistunut. Aika rasvainen, vahvan makuinen ja täyttävä. Eli tosi hyvä! 


Hyvää halloweenia kaikille!

Kurpitsa-aurajuustopiirakka 

Pohja:

150g voita tai margariinia

3 dl grahamjauhoja

125 g maitorahkaa

1 dl juustoraastetta

Täyte:

n. 1,5 l kurpitsan sisusta pilkottuna

1 iso sipuli

2 valosipulinkynttä

2 peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

mustapippuria

ripaus suolaa

pieni nippu tuoretta timjamia hienonnettuna

1 pkt Aurajuustoa

3 kananmunan keltuaista

1 dl kermaa tai kaurakermaa

 

Tee ensin täyte. Kuullota sipuleita ensin öljyssä hetki, lisää kurpitsa ja mausteet. Anna  hautua ilman kantta jonkin aikaa että kurpitsat kypsyvät vähän ja niistä haihtuu pois nestettä. Lisää juusto pieninä paloina ja jätä seos jäähtymään hetkeksi.

Valmista seuraavaksi piirakkapohja. Sekoita ensin käsin tai yleiskoneella pehmeä voi ja jauhot. Lisää joukkoon rahka ja juustoraaste.

Painele valmis taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita keskenään munankeltuaiset ja kerma. Lisää ne kurpitsatäytteen joukkoon ja sekoita. Kumoa seos piirakkapohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista 170 asteessa (kiertoilma) n. 40- 45min. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

 

 

 

Ainekset

Kommentit (1)
  1. Miksi päivität tätä blogia niin harvoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *