Suklaa-vadelmapullat

Naistenpäivä, mikä hyvä tekosyy kehitellä uusi pullaresepti. Halusin että se on makea, mutta ei liian makea. En osannut päättää laitanko suklaata vaiko marjoja ja vaniljaa. Laitoin kaikki, ja ilmeisesti kannatti, sillä Helga sanoi äsken: "Nyt on äiti liian hyvää pullaa”.

Hyvää naistenpäivää kaikille blogini naislukijoille, kiitos kun jaksatte hengata elämässäni mukana.  

Olga

 

Suklaa-vadelmapullat

16 isoa pullaa

Taikina:

5 dl vettä

1 pala hiivaa

2 dl intiaanisokeria tai 1,5 dl hunajaa (jos käytät hunajaa, lisää taikinaan 1 dl enemmän jauhoja!)

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

150 g pehmeää voita tai 1 dl ruokaöljyä

13-14 dl vaaleita spelttijauhoja tai vehnäjauhoja

Sekoita laakeassa kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva. intiaanisokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa käsin tai koneella. Vaivaa pehmeä voi tai margariini taikinaan vuorotellen loppujen jauhojen kanssa. Vaivaa taikinaa huolellisesti kunnes se on kimmoisaa ja irtoa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Täyte:

50 g pehmeää voita

2 rkl maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

 

100g  rouhittua maitosuklaata

2 dl vadelmia

 

lisäksi tarvitset:

isoja muffinssivuokia

kananmuna voitelun

raesokeria pinnalle

 

Sekoita keskenään voi, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seoksesksi.  Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

Leivo taikina levyksi ja levitä täyte levylle tasaisesti. Ripottele päälle suklaa ja vadelmat. Rullaa levy pitkoksi, mutta älä liian kireälle, jotta ne eivät kaatuile uunissa. Leikkaa rulla 16 paksuun  palaan. Nosta palat kiekoiksi pellille, ja anna niiden nousta ainakin 20 minuutin ajan (huom! Jos käytät pakastevadelmia, kohotusaika pitenee!). Voitele kohonneet pullat kananmunalla, ja koristele raesokerilla. Paista pullia 200°c (kiertoilma 175°C) uunissa 12-15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Anna pullien jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Kommentit (2)
  1. Ihana resepti, tuli mieli pullaa, täytyypä kokeilla viikonloppuna. Kertoisitko hiivapalan painon, asun Ranskassa ja täällä hivaa myydään 25 g tai 50 g paketeissa, en muista miten Suomessa. Juttusi ovat aina aivan ihania, luen niitä usein ! Mukavaa talven jatkoa/kevään alkua ! Meillä on kevät jo pitkällä …

  2. Suomessa tuorehiiva on 50g paketissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *