Blogit
Olgan kotona

Spaghettirutiini

Olen huomaamattani ujuttanut perheeni arkeen lisää perinteitä jotka olivat perinteitä myös lapsuudenkodissani Nurmeksessa. Tuukkaa ihmetyttää kun nykyään meillä syödään lauantaisin speghetti polognesea, koska hän hyvin tietää että näin tehtiin myös lapsuudenkodissani. Spaghettia tehdään myös enemmän kuin on tarvis ja lopput siitä syödään sunnuntaina pannulla paistettuna. Viikonloppuisin päivällä keitän yhä useammin lounaaksi puuroa, kuten Nurmeksessakin oli tapana, olihan se nopea ja edullinen lounas 7-henkiselle perheelle.
Äitini on hyvin sairas. Rykelmä erilaisia neurologisia sairauksia on jättänyt äidistäni jäljelle vain hennon kuoren. Joka kerta kun käyn katsomassa äitiäni, palaan askelta vahvempana ihmisenä kotiin. Samalla kun sydämeni valmistautuu loppuelämään ilman äitiä, takerrun käytännön tasolla arjen rutiineihin, kuten lauantain pastakastikkeeseen.
Äitini rakasti valkosipulia, sitä laitettiin joka ikiseen ruokaan paitsi siihen päiväpuuroon. Viime lauantaina laitoin polognesekastikkeeseen pitkästä aikaa reilusti valkosipulia. Äidin vaikutus minussa tuntuu vahvempana kuin koskaan ja annan sen tuntua.

Kommentit (15)

 1. Virpi

  Terveisiä Pirkolle. Hän on maailman ihanin kuvisope. Olin ihan surkea kuvaamataidossa ja äidilläsi oli aina joku kiva ja kannustava kommentti. Lämmöllä häntä muistelen useastikin.

 2. aa

  polognesea, se on b.llä ainakin meillä Suomessa..

 3. marakatti

  elämänmakuisesta blogistasi, ihan aa:n kiusaksi ”plogistasi”. Kieliopin/kirjoitustavan tuijottaminen tuskinpa kuuluu blogien seuraamiseen taikka kirjoittamiseen. Get a life, riipaisevampaa sisältöä voisi olla ja joku tunnoton on vaan huolissaan peestä… Kuulisittepa, miten Uudessakaupungissa puhutaan… Toivon sinulle jaksamista ja aurinkoisia päiviä tilanteesta huolimatta. Blogisi on ihana, koska aiheet löytyvät arjesta. Kiitos.

 4. Marikki

  Tiedän, kuinka raskasta on, kun läheinen ihminen sairastuu. Paljon voimia surun ja arjen keskelle! Blogisi on ihana.

 5. tint

  Paljon lämpimiä ja mukavia muistoja kuvistunneilta. Terveisiä. …ja voimia!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *