Soija-nokkospasta
Kuten edellisessä tekstissä mainitsin, nokkonen on kotipihamme kiusankappale, mutta myös suosittu, superterveellinen ja hyvänmakuinen syötävä. Yleisimmin meillä syödään nokkosia letuissa tai keitossa, mutta tänään kokeilin tehdä nokospastaa ja toimi oikein hyvin. Nokkoset kannattaa kerätä pieninä ja kerätä vain ylimmät lehdet. Vältä keräämistä voimakkaasti lannoitetuista paikoista esim. kompostin reunoilta.
Helppo ja edullinen kesäruoka, maistui lapsillekin!
Tässä ohje:
Soija-nokkospasta
(6 hengelle)
1 l nokkosen lehtiä
3 dl soijasuikaleita (kuivattuja)
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
nippu ruohosipulia
1 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Päälle juustoraastetta
Keitä nokkosia muutama minuutti. Nosta nokkoset reikäkauhalla leikkuulaudalle jäähtymään. Mausta nokkosten keittovesi suolalla keitä siinä soijasuikaleita n. 5 min. kaada suikaleet myös kuivumaan lävikköön.
Paista pilkottuja sipuleita voi-öljyssä pannulla. Lisää soijasuikaleet ja ruskista niitä hieman. Pilko keitetyt nokkoset veitsellä leikkuulaudan päällä. Lisää mausteet, nokkonen ja lopuksi kerma.
Keitä 500g täysjyväpastaa, sekoita pasta nokkos-soijaseokseen ja
tarjoile juustoraasteen kanssa.
P.S. Soijasuikale on koostumukseltaa hyvin samantyyppinen ruoka-aines kuin broilerisuikaleet, siinä itsessään ei vain ole lainkaan rasvaa. Keitetyillä soijasuikaleilla voi korvata broilerisuikaleet lähes missä tahansa reseptissä ja toisinpäin!
Kiitos reseptistä,tuota aion kokeilla,sillä meilläkin noita nokkosia riittää. Olen käyttänyt soijarouhetta ruuanlaitossa,mutta suikaleita en,sillä epäilin että ne ovat jotenkin mauttomia.Ilmeisesti siis eivät….
Juu, kyllä suikaleista saa tosi hyviä, mutta niihin pätee sama sääntö kuin kaikkiin muihinkin kuivattuihin soijatuotteisiin: Laita paljon mausteita! 🙂