Blogit
Olgan kotona

Sirkus tuli Kausalaan!

Kausalan keskustassa vieraili viime viikolla sirkus. Pieni ponin, vuohien, koirien, kissojen ja muutamien akrobaattien kanssa kiertävä sirkus Caliba oli aivan riittävää viihdettä meidän perheelle. Sirkuksessa esiintyy kuulemma myös minipossu, joka oli nyt sairastunut, eikä sen vuoksi esiintynyt.
Kun astuimme hämärään sirkustelttaan sisälle, muistui mieleen lapsuuden kaiho ja ihailu sirkusmaailmaa kohtaan. Itsevarmat, kauniit, meikatut esiintyjät, hevoset ja eläimet ja kiertolaiselämä vetivät puoleensa. Ainakin minulle, pikkukaupungin tytölle, sirkus edusti kaikkea muuta kun mitä turvallinen kotiarki Nurmeksessa oli. Joka kerta kun sirkus lähti kaupungista, haaveilin ihan vain pikkuisen lähteväni heidän mukaansa. Näin aikuisiällä ainakin tämä sirkusmaailma näyttäytyi jo vähän vähemmän hohdokkaana. Täytyy myöntää että tällä kertaa en haaveillut hyppääväni karavaanin kyytiin…

Lapsille tämä oli elämän ensimmäinen sirkuskokemus. Pelle oli tietenkin odotetuin, ja voimakasta prinsessavaihetta elävä Helga jaksoi ihailla kauniita pukuja ja kiiltävää ”merenneitoa”. Hilma puolestaan sai rutkasti vaikutteita akrobaateista ja trapetsitaiteilijoista. Jo esityksen aikana minulla pyöri sylissäni mitä erikoisempiin asentoihin itseään taivutteleva 2,5-vuotias tulevaisuuden sirkuslupaus.

Sirkus on muuttunut minun tähänastisen elinikäni aikana paljon, olen kutenkin nähnyt lapsena sirkuksissa norsuja, leijonia ja muita eksoottisia eläimiä. Eläinten osuus sirkuksien vetonauloina pienenee ja taitavien ihmisten osuus kasvaa. Tämä on hyvä suunta, mutta kyllä ainakin lapsien silmät syttyvät erilailla kun areenalle tulee joku eläin, oli se sitten koira tai vaikkapa takkuinen vuohi.

Kommentit (1)

  1. raija lipponen

    hej olen raija lipponen haaparannasta .olen lukenut moensti olgan blogia aivan mahtavia kuvia ja mikö ihan talo.sulosia pikkutyttöjä ja iahnia heppoja.kiva t myös reseptit.hyvää kesää koko ogan perheelle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *