Sääriluugrissinit halloweeniksi

Kävin eilen silmäleikkauksessa, missä minun näköni korjattiin. Nyt olen sitten viettänyt toipilaspäivää kotona ja kun silmäni eivät oikein vielä kestä lukemista tai minkään ruudun katsomista pieniä hetkiä kauempaa ja urheilukin on viikoksi kielletty. Minulle jää vain yksi tuttu ja turvellinen tekeminen, eli leipominen.

Tulevana viikonloppuna juhlitaan halloweenia ja päätin leipoa jotain hyvin säilyvää etukäteen halloweenjuhlia varten. Selailin ideoita Pinterestissä ja näin siellä erilaisia luun muotoisia leivonnaisia. Makeat eivät nyt houkutelleet, vaan päätin tehdä grissinitaikinan ja leipoa siitä sääriluita.

Tein tahallani ison taikinan, koska pienet määrät tällaisia eivät riitä juhlissa mihinkään. Yleensähän Grissiineissä käytetään juustona parmesania, mutta minulta se oli loppu, enkä jaksanut lähteä erikseen kauppaan, joten raastoin juustoraasteen tylsästi Oltermannista. Mutta hyvin se juusto maistuu näistä silti läpi, ainakin sopivasti lastenjuhlia varten. Mutta tosiaan reseptiin saa lisää makua vaihtamalla juustolaadun vahvempaan tavaraan.

Sääriluugrissinit halloweeniksi

n. 50-70 kpl, koosta riippuen

3 dl lämmintä vettä

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

8 dl jauhoja

1,5 – 2 dl juustoraastetta

1 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:

Sormisuolaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja vaivaa käsin tai yleiskoneella 10 min tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi. Peitä liinalla ja anna nousta n. tunti.

Hienonna sormisuolaa käsissäsi ja levitä sitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.

Kumoa noussut taikina leivonta pöydälle ja muotoile siitä pitkä tanko. Jaa tanko kahteen osaan ja kauli yksi tanko kerrallaan tosi kapeaksi, n. 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä ohuita siivuja ja pyöritä niistä kapeita ”luita”. Muotoile päihin luun ”lumpiot” (tai mitä ne nyt ovatkaan). Nosta valmiit luut pellille suolahippujen päälle ja anna nousta n. 15 min. Paista 200°c ( 180° kiertoilma ) n. 12 minuuttia tai kunnes luut saavat pintaan hieman väriä.

Tarjoile sääriluugrissinit dipattavien kanssa tai vaikkapa kurpitsakeiton kaverina. Varaa luita reilusti ruokaliljaa kohden! 😀

Halloween, Halloween ideas, Halloween diy ideas, Halloween baking, Grissini, halloween grissini, grissini bones, salty bones halloween, halloween crackers, halloween bone crackers,

Ainekset

Ainekset

Ainekset

Ainekset

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *