Blogit
Olgan kotona

Ryhtiaamupalaa

Aamiainen on päivän tärkein ateria. Juu, uskotaan, mutta minulle se ei ole. Tai korjaan: se saattaa olla minun elimistölleni se päivän tärkein ateria, mutta ei minun pääkopalleni. Syön arkiaamuisin jotain (yleensä leivän) lähinnä mekaanisesti, koska pitää, en siksi että tekisi mieli. Kahvia juon, sitä kyllä tekee mieli, mutta jotain muutakin olisi hyvä syödä ennen aamutallille lähtöä. Usein juon lasin vettä ja lähden tallille ilman kahviakin, ja juon (Tuukan sillä aikaa keittämää) kahvia vasta sitten kun palaan tupaan. Ainut, mikä minulle oikeasti maistuu aamuisin, on makea ja makean syönti nyt ei tunnetustikaan ole niin järkevää, joten usein vain jätän syömättä ja syön ensimmäisen kerran vasta päivällä puuroa.

Niinä aamuina kun olen ajoissa hereillä ja haluan aloittaa aamuni ryhdikkäästi, teen blenderissä rahkajuoman seuraavalla reseptillä: 1 prk rahkaa, 2 dl mantelimaitoa, 1 rkl chia-siemeniä, 1,5dl puolukoita, mustikoita, vadelmia tai mitä tahansa pakastemarjoja ja loraus hunajaa.

Pari viikkoa tällainen aamuisin, niin ainakin kynnet kasvaa ihan erilailla ja muutenkin jaksaa. Kun vaan joka päivä muistaisi ja ehtisi. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *