Blogit
Olgan kotona

Rusinan karkumatka

Olimme Babuskalla äsken perinteisessä tiistain saunaillassa, kun illan keskytti naapurin puhelu; heidän pihassaan nakotti kuulemma yksinäinen lammas. Pakkohan se on meidän olla, ilmoitti Tuukka puhelimeen. Lapset autoon ja pässinhakupartio liikkeelle. 

Rusina-pässi on jo jonkin aikaa jäänyt vähän ulkopuolella Rositan (lehmä) ja Mustapekan (toinen lammas) alettua parhaiksi kavereiksi. Rusina kokeili ystävystyä Kasimirin (alpakka) kanssa mutta kun Kasimir sai Cennin (toinen alpakka) taloon,  yksi (siis rusina) ei enää kuulunut kumpaankaan joukkoon. Rusina alkoi karkailemaan ja jo monena aamuna olen päästänyt sen portista takaisin Rositan ja Mustapekan luo aamurehuille. Ja taas se lähtee. Tänään sillä oli illalla mennyt isommin hermot tähän outoon lehmä-lammas pariskuntaan ja nyt se löytyi lähes puolen kilometrin päästä naapurista. 

Naapurit odottivat pihalla Rusinan nauttiessa varauksetta heidän rapsutuksistaan, kannatti näemmä lähteä pyörähtämään. Tuukka juoksi Rusinan kanssa kotiin kauraämpäri kädessä ja me lasten kanssa näytimme valoa ja kannustimme autolla perässä. Lapset olivat innoissaan, Tuukka hengästynyt ja nyt Rusinaa rakastetaan taas vähän enemmän. Torstikin uskalsi ensimmäisen kerran ihan itse rapsuttaa lammasta (jostain syystä meidän lapset kaikki ovat tuossa iässä pelänneet lampaita, mutta eivät esim. hevosia). Huomenna laitetaan aidat parempaan kuntoon ja seurataan tilannetta. Kaikki me olimme sitä mieltä, että yksinäinen Rusina tarvitsee meidän tukeamme näinä vaikeina aikoina.

Kommentit (11)

  1. Valpuri

    Minä luulen, että teidän tukeanne enemmän Rusina tarvitse nyt ihan oikean lauman. Sanotaan, että vasta kolme lammasta on lauma, jossa lammas voi hyvin. Rapsutuksia Rusinalle. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *