Rocky road brownies – ärsyttävän hyvää!

Söin alkukesästä eräällä työkeikalla useampana päivänä samasta kahvilasta kahvin kanssa aina saman herkun: Rocky Road- palan. Siitä lähtien tämän tosi makean mutta jotenkin koukuttavan leivonnaisen itse valmistaminen on kummitellut mielessäni, koska en ole niitä koskaan aikaisemmin tehnyt. Helgan luokassa juhlittiin nyt kesälapsien synttäreitä ja kun tuli Helgan päivä, pitihän sinne jotain leipoa. Muistin Rocky road -palat. Päätin tehdä ne browniemuotoon, eli erillinen pohja (tein gluteenittomana, niin sopi kaikille), jonka päälle sitten kerrostetaan tuo vaahtokarkki-suklaahässäkkä. En laittanut pähkinää allergioiden vuoksi, mutta laitoin kuivattuja karpaloita edes vähän haastamaan makeaa, makeaa ja makeaa.

Tulipas kyllä oikein ärsyttävän hyviä! Pohjasta tuli vahingossa aika sitkeä, -oli erittäin hyvä juttu, ja minusta vaahtokarkki on paljon parempaa näin, kun suoraan pussista. ilman muuta epäterveellistä ja ehdottomasi todella makeaa, mutta sopii yllättävän monelle ja on muuten riittoisaa!

Rocky road brownies

24 palaa

Pohja

250 g voita

300 g tummaa suklaata

2,5 dl sokeria

2 munaa

5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl leivinjauhetta

Rocky road

250 g vaahtokarkkeja

1 dl kuivattuja karpaloita 

(1 dl mantelilastuja tai rouhittua pekaanipähkinää)

200 g maitosuklaata

200 g tummaa suklaata

koristeluun:

150 g ranskanpastilleja

100 g valkosuklaata sulatettuna

 

Sulata ensin voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää joukkoon munat, sokeri ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä taikina isoon leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin ½ uuninpellillisen kokoiseen) ja paista pohjaa 180°c uunissa (160 kiertoilma) 25 – 30 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista seuraavaksi rocky road kerros:

Sulata maitosuklaa ja tummasuklaa vesihauteessa. Pilko tarvittaessa (jos käytät perinteisiä ismpia vaahtokarkkeja) vaahtokarkit saksilla pieniksi ja rouhi pähkinät. Sekoita vaahtokarkit, pähkinät ja karpalot sulaan suklaaseen ja levitä seos tasaisesti jäähtyneen browniepohjan päälle. Anna taas hetki jäähtyä.

Koristele levy lopuksi vielä ranskanpastilleilla ja sulatetulla valkosuklaalla. (Toki nämä voi jättää poiskin!) Levitä pastillit brownien päälle. Lopuksi pursota sulatettu valkosuklaa siihen päälle. Anna valmiin brownielevyn kovettua viileässä ainakin muutama tunti. Leikkaa brownie paloiksi kuumalla vedellä lämmitetyllä terävällä veitsellä. Nämä herkut säilyvät suljetussa rasiassa jääkaapissa monta päivää.

Kommentit (5)
  1. Tiedätkö, saako tätä tehtyä munattomana?

  2. Tiedätkö, saako tätä tehtyä munattomana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *