Blogit
Olgan kotona

Riips ja raaps

Miksi ihmeessä kissojen pitää yöllä availla ovia? Heti kun yö koittaa, kissamme Kita ja Muru kulkevat ja vaeltavat ympäri taloa ristiin rastiin, kunnes eteen tulee ovi. Talon ovet ovat vanhoja ja painavia ja harva niistä menee napakasti loksahtaen kiinni. Nämä mirrit hyötyvät siitä, ei tarvitse edes hyppiä kahvoihin, riittää kun ottaa kynsillä kiinni oven alakulmasta ja alkaa raapimaan. Raps, riiips, raaps. Ja sitten kuuluu pitkää narinaa kun makuuhuoneen ovi aukeaa. Kissa vilahtaa seuraavaan huoneeseen, ovi painuu kiinni, kissa kulkee huoneessa ympäri ja taas takaisin ovelle, riips. Ymmärtäisin kulkemisen jos kissat oikeasti tulisivat sänkyyn nukkumaan mutta ei. Korkeintaan ne käyvät nopeasti kurnuttamassa muutamat kehräämiset jalkopäässä ja jatkavat matkaansa. Riips, raaps.

Seuraavan kerran kun taas kissa on ovella, minulta menee hermot. Käyn nykäisemässä oven napakammin kiinni, mutta 115 vuotta elämää on tehnyt oven niin epäsopivaksi karmeihin ettei se mene kunnolla kiinni. Kissa tulee ovelle. Riips, raaps, ei aukea, on liian tiukasti kiinni. Kissa ei lannistu, vaan ottaa järeämmät keinot käyttöön, jos hampailla yrittäisi? ROUSKIS. 

Ja päivät nukutaan.

Kommentit (10)

 1. maikko

  Minun pojanperheellä on kaksi kissaa ja niitä ei näkynyt koko päivässä. Kun koitti yö heräsin siihen että rosvot riehuvat olohuoneessa. Kauhea kolina ja joku kuin heittelisi legoja seinään, välillä pallo sai kyytiä. Pakko oli mennä katsomaan näytöstä kun kissat pelasivat jalkapalloa. Olivat hakeneet pikkupojan legoja ja muita leluja korista. Kyllä parketilla kävi kolina.Mummo oli aamulla väsynyt.

 2. kiti

  Komiat kaverukset teillä! Karseinta yöllä on kun kissa vetää rallia sängyn alla, kynnet tietty sängynpohjassa. Edesmennyt kaverivaljakko harrasti sitä ja varma herätys nukkujalle! Mutta, kyllä nuo ovat niin mahtavia otuksia, että kaikkeen sitä ihminen taipuu…

 3. Jaana

  Anopilla oli aikoinaan kissa, joka aikaisin aamuyöstä halusi ulos. Jos naukuminen ovella ei auttanut, niin se tuli puremaan varpaista peiton alle. Eihän siinä muu auttanut kuin laskea kissa ulos. Juuri kun oli saanut uudestaan unen päästä kiinni, se alkoi paukuttaa ikkunaan tassuillaan päästäkseen sisälle. Tämä rumba yleensä jatkui kunnes nukkuja antoi periksi ja nousi ylös.

 4. Karamelli

  Kannattaa ottaa suihkupullo lähelle. Jos et halua kissojen tulevan teidän huoneeseen – suihkuta vettä suihkupullosta. Niin meidän kissalle on opetettu mitä ei saa tehdä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *