Blogit
Olgan kotona

Rentouttavat äänikirjat

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Tutustuin ensimmäisen kerran äänikirjoihin jo useampi vuosi takaperin, kun Tuukka sai joululahjaksi Da Vinci koodi –äänikirjan cd:nä. Ajoimme tuohon aikaan päivittäin yhdessä Helsinkiin töihin ja kuuntelimme koko kirjan yhdessä automatkoilla. Kokemus oli molempien mielestä mahtava ja vieläkin me joskus palaamme kirjan lukijan äänenpainoihin ja kirjassa toistuviin nimiin ja paikkoihin. Se on hauska yhteinen muisto. Nyt minua pyydettiin mukaan yhteistyöhön BookBeat -palvelun kanssa. Sain palvelun veloituksetta käyttööni kolmeksi kuukaudeksi. Kyseessä on verkossa toimiva striimauspalvelu, tavallaan niinkuin kirjojen spotify tai Netflix, josta voi kuukausimaksua ( 16,90 € / kk ) vastaan lukea ja kuunnella, seka uutta että vanhempaa kaunokirjallisuutta, niin paljon kun haluaa. Pakkohan sitä oli kokeilla, latasin puhelimeeni aplikaation ja kirjauduin sisään.

Rakastan kirjoja jo ihan fyysisinä esineinäkin. Meillä niitä on kertynyt yhden kirjastohuoneen verran ja varmasti kertyy vielä lisääkin. Mutta silti, pakko myöntää että digiaika on tehnyt kirjoille myös hyvää. Olen jo pitkään tuskastellut sitä, että en ehdi lukemaan niin paljon kun haluaisin. Yritystä on, mutta kun pääsen illalla sänkyyn asti, väsymys painaa päälle. Päiväaikaan taas ei puhettakaan että ehtisin istua rauhassa alas ja lueskella kirjaa. Monta eri asiaa, monta eri työtä, kaksi kotia, lapset, perhe ja eläimet. Sellaista on minun elämäni tällä hetkellä. Ladattuani BookBeatin päätin aloittaa sekä luettavan, että kuunneltavan kirjan. Kirjan lukeminen kännykän ruudulta oli positiivinen yllätys. Sängyssä selällään lukiessa kännykkä on kevyt ja helppo pitää, sivun vaihto on paljon nopeampaa kuin perinteisessä kirjassa. Olen lukenut nyt kirjoja kännykästä myös junassa, aamiaisella lehden tai ainaisen Facebookin selailun sijaa ja jopa hitaasti etenevällä kaupan kassalla. Palvelu ehdottaa myös suosittuja tai uusia kirjoja, joten olen tullut lukeeneeksi myös itselleni täysin uusia kirjailijoita (kotimaisista mm. Sari Pullinen ja Jussi Valtonen). 

Silti kaikkein isoin kokemus minulle on ollut äänikirjan kuunteleminen. Otin kuunneltavaksi Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla –klassikon, enkä ole katunut minuuttiakaan. Olen jo pitkään haaveillut koko kirjasarjan lukemisesta, mutta voitte uskoa, et tuollaista jättiläistä ole helppo aloittaa. Nyt aloitin. Olen kuunnellut ihanaa pehmeä-äänistä Veikko Sinisaloa itkien ja nauraen. Kirjan arkinen ja ajaton huumori osuu johonkin herkkään kohtaan minussa ja minä todella nautin tuon kirjan maailmaan uppoutumisesta. Olen itse aika nopea lukija, mutta nyt valmiiksi minulle luettu kirja pakottaa minut jäämään kirjan maailmaan enemmän rauhassa. Olen jo jonkin aikaa kärsinyt liian monen asian yhtä aikaa päässä pyörimisestä ja sitä kautta unohtelusta ja huonosta keskittymiskyvystä. Tämä kuunteluinnostus tuli hyvään saumaan, on ihanaa huomata, että on istunut autossa tunnin, eikä ole miettinyt mitään muuta kuin 1900-luvun taitteen torppareiden ja palppilanväen ongelmia, mukana eläytyen. Olen pääosin kuunnellut kirjaa kotona siivotessa, tallitöissä, ratsastaessa ja tietenkin autossa. Olen todella iloinen että olen tätä myötä löytänyt minulle sopivan tavan nollata ajatuksia ja rentoutua, sivistävästä vaikutuksesta puhumattakaan.

Nyt on teidän vuoronne:

BookBeat tarjoaa blogini lukijoille ilmaiseksi 30 päivää ilmaista testiaikaa, suosittelen teitä kaikkia kokeilemaan! Tuoslta saitilta saa kuka tahansa ensikertalainen 14 vrk lukuaikaa, mutta te saatte 30, siinä ehtii jo lukea ja kuunnella paljon.

Voit kirjautua ja hakea edun tästä klikkaamalla.

jos menet sivulle toista kautta, alennuskoodi on: olgankotona
Kaikki koodit voimassa 30.4. asti ja vain uusille asiakkaille.

Huom! Kun seuraat linkkiä rekisteröitymissivuille, näkyy aluksi, että kokeilujakso on vain 14 päivää, mutta kun täyttää tiedot ja menee eteenpäin, tulee näkyviin oikea tieto, että ilmainen kokeilujakso on voimassa kuukauden.

Rentouttavia luku- ja kuunteluhetkiä kaikille!

Kommentit (7)

 1. Ansku

  Hei!
  Kiitos mahtavasta kirjoituksesta. Itse keksin äänikirjat työmatkojeni viihdykkeeksi muutama vuosi sitten. Mukavasti nollaa ajatukset työstä äänikirjaa kuunnellessa. Joskus oikein harmittaa, kun kirja jää sellaiseen kohtaan, ettei malttaisi lopettaa kuuntelua.
  Äänikirjojoina olen ”lukenut” monta sellaista teosta, jota en kirjakirjana välttämättä jaksaisi lukea. Ihan kuin satua kuuntelisi. Hyvä keksintö! Soisin vain useamman kirjan olevan äänikirjana.
  Ja mikäpä estää lukemasta toiselle ääneen. Mieheni lukee ääneen Kalevalaa koirallemme. Harjoittelee samalla äänenkäyttöä ja puhetekniikkaa. Koira näyttää rentoutuvan tai sitten vain makaa tylsistyneenä 😀 .

 2. Mervi

  Kiitos vinkistä! Hain kirjastosta äänikirjana Täällä pohjantähden alla! Ja aivan mahtavaa ahmia tämä kuuntelemalla. Olen yrittänyt joskus lukea tätä mutta en jaksanut keskittyä mutta näin tämä menee mukavasti. Autossa työmatkoilla ja illalla kotisohvalla ja samalla kutoen! Ihanan rentouttavaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *