Puutarhatouhuja – melkein valmista!

Onhan tämä nyt ihan ihmeellistä että on vielä toukokuu ja pihan ja kasvimaan jutut ovat (jopa minulla) näin pitkällä! Olin kasvimaan kanssa tänä vuonna realisti, ja pyysin naapurin Matin kääntämään sen minulle kertaheitolla traktorilla. Järkipäätös, otan jokavuotiseksi tavaksi. Tämän ansiosta myös minun selkäni on edelleen toimintakuntoinen, vaikka iso osa kasvimaan istutuksista on jo tehty.

Pihan kanssa on tietenkin ollut jännää, onhan tämä ensimmäinen kevät viimesyksyisen piharemontin jälkeen. Uusi nurmikko alkaa näyttää jo ihan oikealta, ja mielenkiinnolla seuraan kuinka perennat nousevat uusista penkeistä. Alun perin hän meillä oli tarkoitus istuttaa penkkeihin uusia lajikkeita, mutta homma lipsahti kuitenkin kierrätykseen puolelle. Eli kun vanhojen penkkien perennat kaivettiin ylös, olisi tuntunut hölmöltä ostaa tilalle uusia. Siispä ne vain siivottiin ja istutettiin ammattilaisen ajatuksella takaisin uusiin penkkeihin. Laiska luonteeni ei ole jaksanut panostaa perennojen kasteluun, vaikka nyt kuivaa onkin. Mutta hengissä ovat, vain kahdella kastelukerralla, ja nyt odotan hartaasti sateita. Älkää käsittäkö väärin, tämä helle on ihanaa, mutta kyllä yöllä voisi sataa, etenkin koska eläimet tarvitsevat ruohoa ja se ei kasva kunnolla jos on näin kuivaa.

Kotieläinpiha saa ensi viikolla ensimmäiset vieraat, kun pidämme sitä auki toukokuun viimeisen viikon tilausryhmille. Aika paljon on pieniä päiväkotilaisia tulossa eläimiä moikkaamaan. Sen jälkeen pidämme muutaman viikon tauon ja viralliset Olgan Farmin avajaiset vietetään juhannusviikon tiistaina, 19.6.

Kesä on täällä ja se on ihan mahtavaa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *