Pupu, Elvis ja muut tyypit

Kaupallinen yhteistyö: Adlibris.

Tiedättekö sen tunteen kun suunnittelee tekevänsä lasten kanssa idyllisesti jotakin, ja kun sitä sitten tehdään, mikään miten lapset toimivat, ei ole lähellekään sitä mitä itse olit suunnitellut? Tämä tunteen sietäminen, itsensä hillitseminen niin ettei puutu ja ala ohjaamaan lasten toimintaa liikaa, on yksi äitiyteni suurimmista haasteista. Lasten tekemä on lasten tekemä, ei minun tekemäni.

Lapseni ovat askarteluhulluja. Kun he askartelevat, minulta tarvitaan tarvikkeita, pientä inspiraatiota ja paljon kehuja. Itse toteutuksesta minun pitää vain malttaa siirtyä syrjään, muuten käy niin, että minä askartelen ja lapsilla on tylsää. Sain mahdollisuuden hankkia heille näitä tarvikkeita ja inspiraation lähteitä (jotain muutakin kuin niitä iänikuisia vessapaperirullia), kun minulle ehdotettiin kahden postauksen verran kaupallista yhteistyötä Adlibris -nettikaupan kanssa.

Täytyy myöntää, että enpä olisi varmaan näihinkään tuotteisiin muuten ihan helposti törmännyt, jos en olisi mennyt tähän nettikauppaan ja klikannut siellä Lasten askartelu-osiota. Tilasin ”lasten suosikkina” mainostettuja Foam Clay-helmimassapurkkeja. Olen aina tykännyt savitöistä ja kaikenlaisista muovailemisesta, mutta olenviimeiseen asti vältellyt muovailuvahoja, minua jotenkin ärsyttää niissä se, kun ne eivät kovetu ja siis tule koskaan valmiiksi. Niinpä tämä "itsekovettuva muovailumassa, jossa on mikrohelmiä seassa" kuulosti kivalta.

Ja niin olikin! Se oli miellyttävän helppoa muovata, ei sotkenut vaatteita tai pintoja ja niistä tuli ihan mahdoton hitti meidän lapsille. Aluksi lapset tosin vähän ihmettelivät massan mietoa, vähän kliinistä hajua, mutta pian sekin unohtui ja lapset kävivät täysillä massapurkkien kimppuun.

Minulla oli etukäteen ajatus jostain yhdestä isommasta veistosmaisesta, värikkäästä teoksesta, jonka me hitaasti hymyssä suin yhdessä lasten kanssa rakennamme ja siitä tulee ikimuistoista. No eihän se nyt ihan niin mennyt. Sen sijaan lapset kinastelivat kuka muovailee mistäkin väristä ja voiko toinenkin tehdä pupun jos toinen teki jo, vai onko se matkimista? Ja tämän hysterian keskeltä meille alkoi syntyä kaikenlaista porukkaa. Syntyi pupuja, kissa, lisko, krokotiili, kana, mato, siili, Elvis(!?), auto, lentokone, kukkia, koruja ja kaikkea muuta tosi tärkeää. Kaikki helmimassasta, ja hirveällä vauhdilla.

Nyt meillä on näitä tyyppejä joka paikassa. Onhan ne sööttejä, mutta valmistumisen jälkeen ne lakkaavat hyvin nopeasti kiinnostamasta lapsia, ja sitten minun pitää keksiä tälle arvotavaralle joku kunniakas loppusäilytyspaikka. Onneksi tilasin hetken mielijohteesta Adlibriksestä myös Magneettimaalia, ihan vain siitä innosta kun näin että sellaista on olemassa. Nyt olen sitten itsekseni maalaillut krokotiilin, kanan, auton, Elviksen ja lentokoneen taakse muutamia kerroksia magneettimaalia. Vielä muutama kerros, niin eiköhän meillä ole kohta aikamoinen määrä jääkaappimagneetteja valmiina pukinkonttiin!

 

ARVONTA

Miten sinä ratkaisisit ylimääräisten askartelutuotosten säilytysongelman?

Adlibris haluaa lahjoittaa 60 euron lahjakortin verkkokauppaansa yhdelle blogini lukijalle. Vastaamalla kysymykseen olet mukana arvonnassa.  Suosittelen osallistumaan, Adlibriksen verkkokaupasta löytyy nimittäin vaikka mitä.

Osallistut arvontaan jättämällä vastauksesi tähän kommenttikenttään. Laita kommentin perään myös sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitan sinut mikäli arvonta osuu kohdallesi. Voit osallistua arvontaan 9.12.2015 saakka. Voittaja julkaistaan täällä 10.12.2015.

 Toivotan kaikille arpaonnea! 

 

 

Kommentit (103)
  1. Meillä ”ongelma” on ratkaistu mummon vanhalla kapioarkulla: sinne olen säilönyt jo 15 vuotta lasten sellaisia tuotoksia, jotka eivät ole päätyneet esille. Osa tietenkin on esillä vitriinin turvissa tai makuuhuoneen seinällä. Ja tuota kyseistä arkkua ei muuten ole pengottu kertaakaan vielä! Teen sen vasta sitten kun kuopuskin on muuttanut pois kotoa ja äidille tulee tarve kaivaa lapsien lapsuus taas esiin.

  2. Valitsee tuotoksista kivoimpia ja hauskimpia, muut ihan roskikseen vaan. Ei kai kaikkea tarvitse säilyttää! Valikoidut totokset isoon puuarkkuun olohuoneeseen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *