Punajuuripullat ja nopea majoneesikastike

Kaupallinen yhteistyö: Felix

En ole aikaisemmin ollut mikään majoneesityyppi, mutta tiedän että monet ovat. Kun sain pyynnön osallistua Felixin kampanjaan, päätin antaa maustetuille majoneeseille mahdollisuuden.

Felixiltä lähetettiin minulle paketti, missä oli neljää erilaista maustettua majoneesia. Kurkkumajoneesia, paprikamajoneesia, aiolimajoneesia ja ranskanperunakastiketta. Purkki oli kivan näköinen ja kätevä käyttää, koska seisoo kansipuoli alaspäin.

Siinä minä nyt sitten pyörittelin purkkeja ja mietin mistä alkaisin rakentaa suhdettani maustettuihin majoneeseihin. Teen usein lämpimälle ruoalle kylmän kastikkeen. Raaka-aineena käytän yleensä kermaviiliä tai jugurttia, ja maustan sitten ihan fiiliksen mukaan. Mutta ainakin kermaviili on sellainen että sitä jotenkin unohtuu ostaa kaupasta, eikä sen säilyvyys ole huippuluokkaa. Maustamatonta jugurttia taas löytyy jääkaapista aina, joten päätin yhdistää siihen Felix- majoneesin, jota puolestaan voi ostaa varastoon enemmänkin koska se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Kyllä, olen todellakjin hamstraajaluonne, mutta se johtuu ennen kaikkea siitä että kauppaan on pitkä matka…

Tein pitkästä aikaa lasten toiveesta punajuuri-soijapullia ja perunamuusia ja tämä nyt on ainakin ehdottomasti sellainen ruoka mikä tarvitsee kylmän kastikkeen. Tämä uusi kokeiluni majoneesikastike toimi tässä ihan superhyvin, kastike oli myös entistäkin helpompi ja nopeampi valmistaa. Käytin siihen sekä kurkku- että aiolimajoneesia, mutta sama resepti toimii tietenkin muillakin Felix majoneeseilla, tuo sopivasti vaihtelua. Maustepähkäilykin jäi vähemmälle kun pelkkä suola ja pippuri riittivät. Ja mikä tärkeintä, se maistui: Lapset olivat ruoasta niin innoissaan, että tein seuraavana päivänä uudestaan tasan samaa ruokaa lisää. Niin käy tosi harvoin.

Ja parasta tällaisessa kylmässä kastikkeessa on tietenkin se, että kun sitä jää aterialta, loppu käytetään illalla dippinä, vaikkapa perunalastuille…

Nopea majoneesikastike / dippi

6 rkl ruoanvalmistusjugurttia

1 dl Felix kurkkumajoneesia

½ dl Felix aiolimajoneesia

Suolaa ja pippuria maun mukaan

(tuoreita yrttejä)

Punajuuripullat

12 isoa pullaa

 

3 isoa punajuurta

1 sipuli

3 kananmunaa

½ -1 tl suolaa tai yrttisuolaa

pippuria myllystä.

8 dl soijahiutaleita

2 rkl Dijon-sinappia

nippu tuoretta timjamia (tai 2 tl kuivattua)

nippu tuoretta basilikaa ( tai 3 tl kuivattua)

1 dl öljyä

1 dl kuohukermaa tai kaurakermaa

2 dl täysjyvämannasuurimoita

 

Kuori ja raasta punajuuret, hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja muotoile niistä uunipellille 12 isoa pyyöreää pullaa. Paista pullat 200° /170° (kiertoilma) n. 30 minuuttia. Tarjoile heti, perunamuusin ja majoneesikastikkeen kanssa.

 

Vinkki! Mikäli haluat valmistaa pullat gluteenittomana, käytä mannan sijaan kaurahiutaleita. Myös Felix majoneesit ovat gluteenittomia!

 

 

Ainekset

Ainekset

Tee näin:

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *