Blogit
Olgan kotona

Porolle on vaikea sanoa ei

Viimeinen viikko ennen Valmentajaa- leffan kuvausten alkua ja on ollut niin kiire etten ole ehtinyt edes tänne kirjoittaa. Olen yrittänyt olla kaiken töistä jäävän ajan mahdollisimman paljon lasten kanssa, vähän niinkuin varastoon, kun kohta olemme paljon poissa. Toki aina me Tuukan kanssa yöksi tullaan kuvauksistakin kotiin, mutta silti, kun kuvataan, jää lasten kanssa ajatuksella vietetty aika vähemmälle. Ensimmäinen kuvausjakso kestää onneksi vain 2 viikkoa ja onhan se ihan todella hienoa päästä viimein kuvaamaan sitä,  yli vuoden valmistelun jälkeen.

Piharemontti on edelleen vähän kesken, pidimme siinä vähän taukoa kun emme osanneet päättää miten pihan keskellä oleva ajoväylän sisäympyrä tehdään, tai siis että mitä siihen laitetaan. Haluaisin siitä mahdollisimman helppohoitoisen, enkä oikein näe hakepeitettä siinä, sopii minusta enemmän moderneihin pihapiireihin. Nyt päätimme Pihasuunnittelijan kanssa tehdä siihen mukulakivetystä ja matalia istutuksia hakepeitteen sijaan. Työ jatkuu tällä viikolla. Uusi piha on kyllä kiva, toimiva ja tuntuu omalta, eikä vanhaa kaipaa. Vastaistutettu ruohonkin vihertää jo vähän. Laitan kuvia sitten kun on valmista! 

Kävimme viime viikonloppuna katsomassa pientä, uutta kotia etsivää poropoikaa, jota meille tarjottiin. Se oli aivan vastustamattoman ihana ja tosi vahvasti ihmisiin leimautunut ja mietimme useamman päivän ajan vakavasti sen ottamista meille. Mutta. Niin ihana kun se olisikin ja niin hienosti kun se olikin pärjännyt lammasseurassa, minua huoletti liikaa se miten se pärjäisi yksin ja rehellisesti sanottuna myös se, miten paljon minä saisin siitä negatiivista palautetta, jos sillä ei olisi lajiseuraa.  Joten päätimme sanoa houkuttelevaan tarjoukseen ei. On tässä hommaa ja touhua muutenkin,  että ei porolauma tuohon takametsään tunnu nyt järkevältä ajatukselta… Mutta aivan ihana eläin joka tapauksessa, ehkä joku päivä. 

Ja hei: Mun uusi roolitukka meidän leffaa varten (näyttelen siinä yhden pienen roolin). Tykkään itse ainakin, mulla ei olekaan ollut otsatukkaa varmaan yli 30 vuoteen!

Kommentit (5)

 1. Marra

  Olen pääni puhki miettinyt, että ketä Sinä Olga Obobowits (sinulle antamamme lempinimi!!)
  muistutat tässä kuvassa,jossa Sinulle on aivan mahtava otsis ? Jos joku hiffaa kenen näköinen Olga Obobowits on tässä kuvassa,niin kertokaa ihmeessä. Kenties joku maailmankuuluu filmistara, malli, laulaja….en vain saa narunpäästä kiinni kuka !!

  Mutta noista poroista: meidän kesäasuntomme takapihalla kävellä löntöstää noin 10-20 poron lauma.Tulevat pihapiiriin ilman lupaa (!?!?), katso töllöttävät, kuin lehmä uutta veräjää ja pitää oikein tosissaan hätyytellä,että älyävät lähteä pois pihapiiristä,koska syövät kaiken mahdollisen kukista kasvimaahan. Ja entäpäs minkälainen vaaranpaikka nuo porolaumat ovat läheisellä 5-tiellä. Poroista varoittava puhelinsovellutus hälyytyksineen täytyi laittaa puhelimeen,niin paljon niitä on 5-tiellä täällä poronhoitoalueella. Joten olette tehneet viisaan ratkaisun,kun sanoitte porolle ei !

 2. Nimetön

  Maria Veitolalta näyttää. Ei muuten, mutta tässä kuvassa.

 3. Darra

  Julia Roberts

 4. Nimetön

  Juliette Lewis

 5. Nimetön

  Maija Vilkkumaan näköinen

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *