Pikkutiput ovat nykyään kanalan teinejä

Muistatteko kesällä kuoriutuneet, pienet pörröiset tiput, neljä ihanaa jotka kiipeilivät lasten olkapäillä? Nyttemmin kiipeily on jäänyt vähemmälle, sillä ne ovat tätä nykyä jo ihan teinejä. Olimme viikon putkeen elokuvan kiertueella ( tallityttöni Emmi hoiti eläimet sillä aikaa ) ja kun viikonloppuna menin kanalaan, näiden kavereiden kasvu oikein pomppasi silmille.

Tuo kasvuvaihe missä pää on verraten pieni, eikä heltta ole vielä juurikaan kasvanut, kananuorikot näyttävät jokseenkin huvittavalta. Mieleen tulee lähinnä joku petolintu. Käytös on tietenkin myös teini-ikäiselle tyypillistä. Kaikki tehdään yhdessä omalla teiniporukalla, kaikkea kokeillaan ja kaikki jää kesken, toisella kun on aina se parempi ruokapaikka. Kun isommat kanat komentavat, väistetään teatraalisesti ja tehdään itsestä tilanteeseen nähden liian iso meteli.

Vielä en osaa sanoa kumpia näistä tulee, kukkoja vai kanoja, mutta uskon edelleen vahvasti tuon musta-valkoisen olevan kukko ja muiden kanoja. Näiden lasten kainalotipujen lisäksi meillä kuoriutui myöhemmin äitikanojen helmoissa kaksi erää tipuja lisää, eli siellä kasvaa 5 nuorempiakin kakaraa. Niinpä nämä teinit eivät ole mitään pieniä enää, vaan kertovat kyllä puolestaan pienemmilleen kumpi oli ensin, kana vai pikkukana.

 

Kommentit (2)
  1. Nättejä kanoja ja miten viihtyisät olot niillä! Voisipa kaikki kanat elellä noin – tai että olisi edes 2 aanelosen verran tilaa yhden sijasta..

  2. Hillevi/Maatiaiskanasen Elämää
    8.9.2018, 09:21

    Oi, ompas teillä kauniita kanoja. Meidän ”tipusista” toinen alkoi tällä viikolla munimaan. On ne vaan ihania tyyppejä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *