Blogit
Olgan kotona

Pieni työmatka Colmariin

Tulimme tänään Tuukan kanssa 4 päivän työmatkalta Ranskasta, olimme kuvaamassa Vogelille filmiä Herbamare-suolan synnystä. Suola valmistetaan Itä-Ranskassa, Alsacen maakunnssa, kaupungissa nimeltään Colmar. Ja vitsi mikä paikka! Olen toki aiemminkin kuullut Alsacesta pelkästään hyvää, mutta kyllä tuollaiset maalaiskuviot vaan yksinkertaisesti kolahtavat minuun. Kyllä ranskalainen ilmasto ja siitä johtuva pitkä kasvukausi sai minut jälleen kerran vähän kateelliseksi. Marttilan kasvimaalle palasi siis tänään nöyrä puutarhuri. Plääh.

Oli jotenkin todella jännittävää olla niinkin pitkään molemmat Tuukan kanssa poissa ja jättää lapset Babuskan hoiviin. Mietin myös lentämistä, että mitä jos kone putoaa ja lapset jäävät kertaheitolla orvoiksi? No kone pysyi ilmassa, Työpäivät olivat pitkiä ja ilma makuuni vähän liiankin lämmin, mutta viihdyin hyvin ja filmi saatiin kuvattua. Ehdimme myös kävellä kahdestaan iltaisin tajuttoman söpössä Colmarin kaupungissa, kävellä jopa muutaman kerran käsikkäin (joka oli tietty Tuukan mielestä aika noloa) ja muutenkin viettää aikaa hyvässä aikuisessa seurassa.

Tänään meillä olikin jo kiire kotiin. Iloksemme lapset olivat odottaneet tuliaisten lisäksi kotiin myös meitä, vaikka yllättävän vähän olivatkin ikävöineet, hyvä niin. Olen aiemminkin sitä täällä pohtinut etten oikein ole matkustajatyyppiä. Silti joskus, hyvällä syyllä on kiva käydä jossakin ja nähdä vähän tuttuja kulmia kauemmaksi. Silti, parasta siinä on palata reissun jälkeen kotiin.

Kommentit (1)

 1. NannaKoo

  Hei mahtavaa, että sinäkin (vielä) mietit tuollaisia ”mitä jos”! Täällä on vähän haaveiltu matkustamisesta. Mietitty, otetaanko lapsi mukaan ja minkä ikäisenä. Ja minä tietysti tekemässä kaiken kattavaa riskianalyysiä, jota ei kannata puolisolle esittää!
  Ei se siis taida helpottaa, vaikka kokemusvuosia äitinä kertyisi enemmänkin… 😀
  Mukavaa kesälomaa teillekin!

  T: Nanna
  selviytymistarina.wordpress.com

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *