Blogit
Olgan kotona

Pienet tallitytöt

Meidän perheellä on uusi yhteinen harrastus: Iltatallit. Aikaisemmin homma on hoidettu lähinnä niin, että Tuukka on tyttöjen kanssa ja minä menen ottamaan hevoset sisälle ja iltalypsylle. Nyt olemme huomanneet että tytöt ovat jo sen verran reippaita. että se onkin hauskaa tekemistä koko perheen voimin. Mikään tehokkain tapa tämä uusi käytäntö ei välttämättä ole, mutta lapset tuntevat itsensä tärkeäksi. Joku valuttaa vesiä ämpäreihin, toinen juoksuttaa kaura-annoksia kuppeihin ja yksi kantaa pientä heinätuppoa suosikkiheppansa karsinaan. Jos äidillä menee pidempään karsinoiden siivousten kanssa, ja apulaiset meinaavat väsähtää, yksi erä dinosaurusleikkiä Tuukan kanssa piristää kummasti.

Kun kaikki on valmista, tuodaan hevoset sisälle. Tämän ajan tytöt viettävät purupaalien päällä ”turvassa”. Tytöt tunnistavat hevoset paremmin kuin isänsä ja tietävät tasan tarkkaan missä kukakin asuu. Kingo-aasin saapuessa talliin purupaali-katsomossa suorastaan villiinnytään. Sitten on lypsyn vuoro ja yleisö siirtyy lypsypisteen aitioon. Lapset eivät jaksa kantaa maitotonkkaa yksin mutta yhdessä äidin kanssa se onnistuu. Valot pois, hyvää yötä hepat ja vesilätäköiden kautta sisälle.

 

Kommentit (5)

 1. Heidi

  Ihanaa kun teillä on pienetkin otettu mukaan talli hommiin vaikka ne sujuisikin huomattavasti vaivattomammin kun hoitaisi yksin. Meillä ei ole omaa tallia, mutta vanhimman tytön ratsastustunnille mennessä pitää nuorimmankin päästä auttamaan. Kyllä pienestäkin on apua. Kohta 2v osaa harjata sylistä ja vie tavaroita oikeille paikoilleen takaisin.Vanhempaa koiraa taluttavat nuorimmat innoissaan mukana. Kyllä lapset ovat onnellisia kun saavat olla kaikessa mukana. Iloisia talli hetkiä lasten kanssa!

 2. Marikki

  Totta että juuri mikään ei ole tehokkaampaa jos ottaa lapset mukaan, mutta monin verroin tärkeämpää 🙂 Katsoin muuten teidän jakson Aatamissa ja Eevassa, olette ihana pari. Ehdottomasti paras kohta oli keskustelu kaappien ovista, piti ihan nauraa ääneen 😀 😀

 3. Lottaliini

  Meilläkin puolitoista vuotias tyttö touhottaa ämpäreiden kanssa tallissa kun itse siivoilen karsinoita. Seuraavaksi pitää hankkia se oma kottikärry ja lapio kun nyt tenava roikkuu isojen kottisten kahvoissa kiinni ja kattelee kun lanta lentää:) Eilen oli hyvä kun laitettiin hepoille omenia ämpäreihin ja sanoin tytölle että vie heinien päälle ( isän avustamana) niin tohkeena meni tärkeää tehtävää suorittamaan ja yksi kerrallaan asetteli omput. Sitten sanottiin että laita vielä Eemeli hepallekin niin tyttö sanoi: Eemee ja laittoi omput paikoilleen. Kiva nähdä kun tyttö oppii uusia asioita ja saa olla tekemisissä eläinten kanssa. Mukavaa että on uusi sukupolvi heppatyttöjä tulossa:)

 4. Mailis

  Tulee mieleen omat kotonaolovuodet lasten kanssa Korsossa. Samalaiset fiilikset flunssa-aikana. Kotoisasti lötkötettiin ja huilittiin porukalla. Oli ” lupa” olla tekemättä yhtikäs mitään.

 5. Katrina

  Ihanan tunnelmallinen tallituokiokuvaus, kuvakin kertoo enemmän kuin mitä silmät pystyvät näkemään yhdellä vilkaisulla. Tippa linssissä muistelen omia muutaman vuoden takaisia hetkiä lapseni kanssa tallitöissä… oi niitä aikoja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *