Pienet possumunkit vappubrunssille?

Kysyin aamulla lapsilta ja Tuukalta millaisia munkkeja he haluaisivat tänä vappuna syödä? Vastauksia tuli monia, mutta yksimielisiä oltiin kahdesta asiasta: Niissä pitää olla hilloa ja ne eivät saa olla liian tummia ja kypsiä.

Kun Toppe näki pullataikinan, hän oli heti piparkakkumuottien kanssa vastassa että hän tekee kuviopullia. Siitä syntyi idea possumunkeista, niihin voisi laittaa hilloakin. Pieni piparkakkupossumuotti sai kelvata, eipähän tulisi liian isoja. Torsti tosin teki munkkiheppoja, mutta niihin en alkanut pursottaa hilloa sisään, ne olivat siihen tarkoitukseen hieman liiankin hoikkia.

Olin kadottanut sellaisen kapean tyllan millä hilloa saa siististi munkin sisään, joten tavallisella pursotinpäällä oli aika haastavaa saada hillo possuihin siististi. Muuten idea toimi oikein hyvin, ja tällaisen pikkupossun koko on itse asiassa ihan loistava!

Tein tavallisen arkipullataikinan alla olevalla ohjeella (Olgan pullakirjasta tietty!) mutta jätin tällä kertaa kardemumman kokonaan pois ja rasvaa laitoin ½ litran taikinaan vain 75g. Alla myös ohje munkkien paistoon.

Hyviä tuli, niin pikkumunkkeina, rinkilöinä, että minipossuina!

Iloista vappua kaikille!

Kommentit (3)
  1. Onpa söpöjä!

  2. Moi!
    Hyvältä näyttää! Mites mahtais onnistua vanhassa talossa, jossa ei oo liesituuletinta, tuleeko kova rasvan käry? Tv. Speltti-Sanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *